Administrație

Emil Boc, „inspecție” pe șantierul viitorului centru cultural din Cluj-Napoca

Emil Boc a fost într-o „inspecție” pe șantierul viitorului centru cultural de pe B-dul 21 Decembrie 1989.

Emil Boc, în „inspecție” pe șantierului viitorului centru cultural din Cluj-Napoca. Sursă foto: Facebook/ Emil Boc Emil Boc, în „inspecție” pe șantierului viitorului centru cultural din Cluj-Napoca. Sursă foto: Facebook/ Emil Boc

 

 


Emil Boc a fost într-o „inspecție”, joi, 29 februarie, pe șantierul viitorului Centru Cultural care se construiește pe locația vechii garnizoane de pe strada 21 Decembrie din Cluj-Napoca. Edilul a verificat stadiul lucrărilor și a prezentat cum vechea garnizoană se va transforma într-un viitor centru cultural. 

Lucrările continuă la mansarda viitorului centru cultural. Sursă foto: Captură ecran- Facebook/ Emil Boc 


„Aici va fi un loc unde se vor organiza activități culturale. Eu mă aflu chiar la nivelul superior, la viitoarea mansardă. Vreau să vă spun că nivelul de înălțime va fi exact același pe care l-a avut vechea garnizoană, doar că vechiul pod se va transforma într-o mansardă utilă. Acum vreau să vă spun că aici vom vedea o lucrare care cuprinde 2500 de metri pătrați unde vom organiza conferințe, expoziții, mese rotunde, pentru a putea da sectorului cultural ceea ce merită”, a declarat Emil Boc. 

 


 

Lucrările au început în iunie 2023, iar termenul de execuție este de doi ani, iar potrivit edilului, lucrările sunt în grafic. De asemenea, Emil Boc a coborât la subsol, unde există o suprafață utilă de peste 900 de metri pătrați. 


Subsolul centrului cultural. Sursă foto: Sursă foto: Captură ecran- Facebook/ Emil Boc 

„Aici vom avea spații pentru conferințe, diverse expoziții. Am văzut peste tot în Europa cum au fost folosite aceste spații, reconveritete. Asta înseamnă să redesenezi orașul”, a mai spus Emil Boc. 


Subsolul centrului cultural. Sursă foto: Facebook/ Emil Boc 

Noul centru cultural din Cluj-Napoca este un proiect de peste 38 de milioane de lei, iar contribuția primăriei pentru cheltuielile neeligibile ale proiectului este de 4,3 milioane de lei (inclusiv TVA, plus 690.164.71 lei reprezentând contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului). 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Centrul Cultural Transilvania, gata după alegerile din 2024. Boc: „Va fi de o importanță majoră pentru Cluj!”

Investiție de 38 mil. lei, la Centrul Cultural Transilvania. Viceprimarul Dan Tarcea (PNL): „Artiștii independenți vor avea un nou spațiu”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter