Administrație

Județul Cluj și-a prezentat strategia de digitalizare a administrației la Forumul Internațional de la Chișinău

Forumul Economic Internațional de la Chișinău a avut loc între 22-23 februarie 2024, iar consiliul Județean Cluj a fost reprezentat la acest eveniment de către vicepreședintele instituției, Vákár István.

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vákár István, a reprezentat instituția la Forum. Sursă foto: Facebook/ Consiliul Județean Cluj Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vákár István, a reprezentat instituția la Forum. Sursă foto: Facebook/ Consiliul Județean Cluj

 

 


Principalele subiecte de discuție la Forumul Economic Internațional de la Chișinău, Republica Moldova au fost despre integrarea europeană, orașele smart, IT-ul, energia verde, relația dintre universități și inovare, dar și dezvoltarea rurală.

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vákár István, a reprezentat instituția la Forum și a vorbit audienței despre digitalizarea administrației județene, care contribuie la debirocratizare. De asemenea, au fost prezentate modalitățile de obținere online a autorizațiilor de construire și a certificatelor de urbanism în județul Cluj, dar și facilitățile Ghișeului Unic.


”Republica Moldova a pornit pe drumul integrării europene, iar Consiliul Județean Cluj susține, prin diverse modalități, parcursul european al acestui stat. Consiliul Județean Cluj este înfrățit cu Consiliul Raional Hîncești și a susținut realizarea unor proiecte culturale, educaționale și medicale dincolo de Prut. Am explorat în discuțiile cu oficialii din Moldova posibilitatea începerii unor noi proiecte. În anul scurs între prima ediție și a doua ediție a Forumului Economic de la Chișinău, 5 dintre antreprenorii clujeni prezenți la această manifestare ș-au deschis deja filiale în Republica Moldova, în domenii precum IT-ul, arhitectură sau ecologia”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean, Vákár István. 

 


 

Forumul Economic de la Chișinău a adus împreună în spațiul public profesioniști din diverse domenii

Printre speakerii Forumului Economic de la Chișinău s-au aflat Igor Grosu, președinte al Parlamentului Republicii Moldova, Dorin Recean, prim-ministru al Republicii Moldova, Cristian Leon Țurcanu, ambasador al României în Republica Moldova, Adrian Dupu, secretar de stat al Departamentului pentru relația cu Republica Moldova din Guvernul României, Dumitru Alaiba, viceprim-ministru, Ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării al Republicii Moldova, Daniel Gheorghe, copreședinte al Comisiei Comune pentru Integrare Europeană din Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova, Anca Dragu, guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, Gabriel Avramescu, vicepreședinte Autoritatea de Supraveghere Financiară, membri ai Parlamentului European, ai Parlamentului României, diplomați, reprezentanți ai administrației locale și regionale din România și Moldova, precum și reprezentanți ai universităților din România și din Republica Moldova. Invitatul special al evenimentului a fost ASR Principele Radu al României.

Aflat la cea de-a doua ediție, Forumul Economic de la Chișinău a adus împreună în spațiul public profesioniști din diverse domenii, experți și lideri de opinie din România, Republica Moldova, Italia, Polonia, dar și din alte țări.Forumul a fost organizat sub auspiciile Familiei Regale a României, de către International Business Society, în parteneriat cu Academia de Studii Economice din Moldova și Agenția de Investiții a Moldovei.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Primarul municipiului Cahul din Republica Moldova, în vizită la Primăria Cluj-Napoca

Ultimele Stiri
abonare newsletter