Administrație

Parcul Observator, finalizat până la sfârșitul anului. Boc: „Suntem în faza finală, dar reușita o vom vedea cu adevărat în primăvară”.

A început numărătoarea inversă. Parcul Observator trebuie să fie finalizat până la sfârșitul anului 2023.

Parcul Observator din Zorilor se apropie de finalizare / Foto: Emil Boc - Facebook, realizată la finalul lunii octombrie 2023 Parcul Observator din Zorilor se apropie de finalizare / Foto: Emil Boc - Facebook, realizată la finalul lunii octombrie 2023

 

 


Parcul Observator din cartierul Zorilor a prins contur și va fi finalizat până la sfârșitul anului, potrivit primarului Emil Boc, la fel și Parcul Feroviarilor. 

Parcul Observator din Zorilor / Foto: Emil Boc - Facebook, realizată la finalul lunii octombrie 

Cu toate acestea, edilul Clujului susține că „explozia adevărată” și reușita acestor parcuri se va vedea abia în primăvară, când vegetația va înflori: 


„Sunt în fază finală, fază de finalizare. Ele vor fi, practic, finalizate până la sfârșitul anului, după care urmează să se deruleze procedura de recepție, iar explozia adevărată o vom avea evident în primăvară, când veți vedea cu adevărat reușita acestor parcuri, când va înflori toată vegetația pe care am plantat-o. Sunt lucrări pe care le-am derulat în această perioadă și mă bucur că ele sunt în fază finală”, a spus Emil Boc. 

Proiectul parcului din Zorilor, zona Spitalului de Recuperare, reprezintă o investiție de peste 1,5 milioane euro pe o suprafață de 1,2 hectare.


Muncitorii lucrează inclusiv în această perioadă, în ceața prin care nu se vede mai nimic, ca să finalizeze până la sfârșitul anului:

Muncitorii lucrează în ceață la Parcul Observator / Foto: monitorulcj.ro, realizată pe 21 decembrie 2023. 

Proiectul noului parc prevede plantarea a 188 arbori și 244 arbuști, precum și instalarea unui sistem de irigație. De asemenea, prin acest proiect se amenajează un loc de joacă cu dotări moderne pentru copii, zonă de recreere pentru seniori (cu mese de șah și fântâni arteziene), zonă de fitness, zone de promenadă și piste pentru biciclete. Sistemul de iluminat LED prevăzut va putea fi controlat prin telegestiune, iar întreaga infrastructură tehnico-edilitară va fi amplasată în subteran.


 Foto: monitorulcj.ro / Parcul Observator, fotografie realizată pe 21 decembrie 2023. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Zeci de spații de tenis de masă, amenajate în școlile și parcurile din oraș. Boc: „Sportul este cea mai sigură investiție în sănătate!”

Parcul Est. Exproprieri de 82 de milioane de lei pentru peste 70 de proprietari de terenuri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter