Administrație

Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” va fi renovat energetic, cu bani din PNRR. Investiție de peste 7,8 milioane de lei.

Clădirile Liceului Teoretic Onisifor Ghibu vor renovate energetic. Atât consumul de energie, cât și emisiile de CO2 vor scădea la jumătate, în urma unei investiții de peste 7,8 milioane de lei.

Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” va fi renovat energetic, cu bani din PNRR. FOTO: Facebook/ Emil Boc Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” va fi renovat energetic, cu bani din PNRR. FOTO: Facebook/ Emil Boc

 

 


O nouă investiție cu fonduri din PNRR, la Cluj-Napoca. Primăria a lansat recent licitația pentru renovarea energetică a Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”- Clădirea C2, str. Alexandru Vlahuță, nr.12-14.

 


Instalațiile și dotările aferente acestei clădiri sunt depășite moral și necesită înlocuire integrală, se arată în caietul de sarcini al achiziției. Scopul principal este reducerea consumului de energie și, prin urmare, a costurilor la utilități, dar și creșterea confortului elevilor și reducerea emisiilor de CO2.

„Unitatea de învățământ necesita modernizarea și creșterea eficienței energetice în general fundamentată pe considerente de reducere a costurilor legate de utilități, dar consecința trebuie să fie în primul rând creșterea funcționalității și a confortului în clădiri, inclusiv prin atingerea unui nivel cât mai ridicat de performanță energetică , precum și pentru respectarea legislației, normelor și normativelor în vigoare, păstrând și chiar punând în valoare aspectul arhitectural și de încadrare armonioasă în peisajul construit. Principalul rezultat preconizat ca urmare a promovării investițiilor în clădirile publice îl constituie creşterea confortului (prin creșterea calității aerului interior, încălzire adaptată în sezonul rece, răcire în sezonul cald, iluminat interior conform standardelor), reducerea consumului de energie primară și subsecvent, reducerea consumului de energie primară, precum și reducerea emisiilor de CO2”, se arată în caietul de sarcini.


Valoarea achiziției este estimată la 7.882.564 lei, iar criteriul de atribuirea a contractului, prețul cel mai scăzut. Fondurile sunt asigurate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNNR), Componeta 5 Valul Renovării. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Centralele de apartament, eliminate din Uniunea Europeană până în 2040. Strategia pentru reducerea emisiilor și creșterea eficienței energetice a clădirilor

Ultimele Stiri
abonare newsletter