Administrație

Cum arată cel mai nou parc din Cluj? Va fi inaugurat anul acesta - VIDEO

Se lucrează intens la cel mai nou parc al Clujului. Acesta va fi deschis publicului înainte de finalul anului, a promis primarul Emil Boc.

Cum arată cel mai nou parc din Cluj? FOTO: Captură ecran - Youtube/ Legat de Cluj Cum arată cel mai nou parc din Cluj? FOTO: Captură ecran - Youtube/ Legat de Cluj

 

 


Este vorba de Parcul Observator din cartierul Zorilor, care trebuie să fie finalizat în 2023. Noul parc al clujenilor va avea zone de promenadă și recreere, piste de biciclete și dotări moderne. Lucrările de complexitate mai mare par a se apropia de finalizare, urmând ca ultimele detalii și retușuri să fie puse la punct în curând, înainte de deschiderea parcului pentru clujeni.

 


La începutul lunii, primarul Emil Boc anunța că Parcul Observator, o investiție de peste 1,5 milioane euro pe o suprafață de 1,2 hectar,  va fi finalizat anul acesta:

„Un nou parc prinde contur în Cluj-Napoca! Parcul Observator din cartierul Zorilor cu o suprafață de 1,2 hectare va fi finalizat anul acesta. Am verificat, alături de viceprimarul Dan Tarcea și Gheorghe Șurubaru, administratorul municipiului, stadiul lucrărilor la Parcul Observator din cartierul Zorilor. Primăria urmărește să amenajeze aici un spațiu verde de calitate, accesibil tuturor (…) Din suprafața totală a parcului, 90% reprezintă suprafața verde, iar restul cuprinde alei, piste de biciclete, respectiv celelalte amenajări prezentate mai sus (…) Primăria continuă investițiile în dezvoltarea zonelor verzi din cartierele Clujului”, a anunțat recent Emil Boc pe pagina de Facebook.


Cum arată cel mai nou parc din Cluj? FOTO: Captură ecran - Youtube/ Legat de Cluj

Situat în centrul cartierului Zorilor, parcul va oferi atât locuitorilor din zonă, cât și celorlalți clujeni de toate vârstele un spațiu verde de calitate, cu diverse facilități:

  • loc de joacă cu dotări moderne pentru copii, 
  • zonă de recreere pentru seniori (cu mese de șah și fântâni arteziene), 
  • zonă de fitness, 
  • zone de promenadă
  • piste pentru biciclete.
Cum arată cel mai nou parc din Cluj? FOTO: Captură ecran - Youtube/ Legat de Cluj

Proiectul noului parc prevede plantarea a 188 arbori și 244 arbuști, precum și instalarea unui sistem de irigație. Sistemul de iluminat LED prevăzut va putea fi controlat prin telegestiune, iar întreaga infrastructură tehnico-edilitară va fi amplasată în subteran.


Valoarea totală a proiectului este de peste 1,5 mil. euro (7.378.372,64 lei cu TVA). Proiectul va fi finalizat în cursul acestui an.

Cum arată cel mai nou parc din Cluj? FOTO: Captură ecran - Youtube/ Legat de Cluj

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

PUZ-ul pentru Parcul Primăverii, lansat în consultare publică. Benzinăria din zonă va fi demolată. Suprafața parcului crește cu 25%

abonare newsletter