Administrație

Probleme pe șantierele din Florești. Primarul Pivariu: „Am constatat că nu se lucrează deloc pe șantier. Este inacceptabil!”

Proiectul de introducere în subteran a conductei de gaze naturale de pe strada Cetății din Florești întâmpină dificultăți, în condițiile în care pe șantier nu se muncește. Primarul Bogdan Pivariu a anunțat că situația „inacceptabilă” nu va fi tolerată.

în imagine: strada Cetății, comuna Florești/Foto: Bogdan Pivariu Facebook.com în imagine: strada Cetății, comuna Florești/Foto: Bogdan Pivariu Facebook.com

 

 


Săptămâna trecută, pe strada Cetății din comuna Florești au început săpăturile pentru introducerea în subteran a conductei de gaze naturale, context în care au fost aplicate o serei de restricții de circulație pentru a permite menținerea unui ritm susținut al proiectului.

 


Joi, în urma unei vizite în teren, primarul Bogdan Pivariu a constatat că pe șantier nu se muncește deloc. 

„Azi am fost în control la lucrarea pentru executarea rețelei de gaz din cauza căreia circulatia pe acel tronson a fost oprită.


Am constatat că nu se lucrează deloc pe șantier”, a notat primarul Bogdan Pivariu pe pagina sa de Facebook. 

În aceste condiții, circulația auto, inclusiv a curselor de transport public, urmează să fie reluate de vineri, 4 august. 


Blocaje pe șantierul de pe strada Cetății din Florești, muncitorii sunt de negăsit/Foto: Bogdan Pivariu Facebook.com

Pivariu a transmis că Primăria comunei nu va tolera blocaje pe șantierele deschise, astfel încât nici termenul pentru realizarea proiectului nu va fi prelungit. 

„Primăria Florești a depus toate eforturile pentru a asigura condițiile optime  de executare a unei lucrări dificile cu prețul confortului tuturor celor din zonă.


Este inacceptabil cum executantul proiectului a ales să nu respecte o întreagă comunitate și sa nu lucreze activ la a finaliza lucrarea în cel mai scurt timp.

Astfel, din cauza nerespectării graficelor de lucrări și condițiilor pentru executarea rețelei de gaze naturale pe Cetății 2, am dispus reluarea curselor CTP și ridicarea restricțiilor de circulație impuse locuitorilor zonei.

Subliniez că termenul de execuție acordat prin autorizația de spargere nu va fi prelungit.

Începând de săptămâna viitoare, lucrările vor fi reluate fără a afecta mersul autobuzelor”, a notat primarul comunei Florești. 

De altfel, probleme au fost constatate și pe strada Someșului din Florești, unde execuția lucrărilor pe traseul spre DN1 lasă de dorit. 

„Am verificat în această după-amiază lucrarea de asfaltare de pe strada Somesului. Am constatat lucrări neconforme la ieșirea din intersecție, spre DN.

Lucrări neconforme pe strada Someșului din Florești/Foto: Bogdan Pivariu Facebook.com

Și în acest caz, vă asigur că orice neconformitate trebuie remediată”, a declarat Bogdan Pivariu. 

În prezent, în Florești sunt deschise mai multe șantiere pentru extinderea și modernizarea zonei Terra din comună, dar și a străzii Dumitru Tăuțan. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Progres pe șantierul Terra din Florești. Urmează asfaltarea pe Dumitru Tăuțan. Primar: „Urmați rutele ocolitoare”

abonare newsletter