Administrație

După sunetele de pe șantier, la noul sediu al Academiei de Muzică se va auzi doar muzică! Va avea o sală de spectacole cu 1.000 de locuri

La noul sediu al Academiei Naționale de Muzică din Cluj se lucrează cu spor. Noi imagini de pe șantier au fost publicate de constructor.

Lucrările la Academia de Muzică din Cluj-Napoca sunt în stadiu avansat. FOTO: Facebook/ Construcții Erbașu Lucrările la Academia de Muzică din Cluj-Napoca sunt în stadiu avansat. FOTO: Facebook/ Construcții Erbașu

 

 


Lucrările avansează la viitorul sediu al Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca. Lucrările sunt executate de asocierea Construcții Erbașu SA & Concelex Engeneering SRL & Terra Gaz Construct SRL, care a publicat noi imagini de pe șantier pe rețelele de socializare. Lucrările sunt în stadiu avansat.

 


„După sunetele lucrărilor din șantierul noului sediu al Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima" se va auzi doar muzică. Lucrăm cu spor pentru ca acest nou proiect să devină locul în care studenții academiei vor putea studia la cele mai înalte standarde.

Până în prezent, am finalizat aproape toate lucrările de rezistență aferente corpurilor de clădire existente, iar în perioada următoare vom monta și confecția metalică de la nivelul sălii de spectacole. În paralel, realizăm compartimentări ale spațiilor, ne ocupăm de montarea tavanelor și a tâmplăriei, executăm termosistemul la nivelul fațadei și avansăm cu execuția instalațiilor electrice/sanitare/HVAC si montarea echipamentelor aferente acestora”, a transmis compania Construcții Erbasu pe pagina de Facebook.


Sală de spectacole pentru 1000 de persoane

După finalizarea lucrărilor, Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca va deveni un adevărat „hub” cultural și educațional ce va beneficia de:

  • sală de spectacole cu o capacitate de 1000 de persoane, 
  • sală de orgă cu 216 de locuri, 
  • amfiteatru cu 224 de locuri, 
  • bibliotecă, 
Lucrările la Academia de Muzică din Cluj-Napoca sunt în stadiu avansat. FOTO: Facebook/ Construcții Erbașu
  • săli de curs, 
  • săli de studiu individual, 
  • diferite alte săli (repetiţii, de încălzire pentru artişti, săli individuale pentru dirijor şi solist, săli de regie etc.), 
  • laboratoare, 
  • vestiare pentru artişti, 
  • spaţiu pentru depozitarea decorurilor, 
  • adăpost de protecţie civilă pentru 140 de persoane la demisolul clădirii, 
  • cămin studențesc cu 56 de camere pentru un număr de 180 de studenţi și o sală de sport.
Lucrările la Academia de Muzică din Cluj-Napoca sunt în stadiu avansat. FOTO: Facebook/ Construcții Erbașu

În luna ianuarie 2021 au început lucrările la noul sediu al Academiei de Muzică din Cluj-Napoca, în „clădirea ruină” de pe strada Bucium. Amintim că, în luna noiembrie 2020, a fost semnat contractul pentru realizarea extinderii și etajării Corpului C1 în vederea conversiei funcționale în Academia de Muzică, extinderea Corpului C2 și conversia funcțională în ateliere de întreținere pentru clădirea principală, extinderea și amenajarea sălii de sport în corp C4.  Noul sediu al Academiei de Muzică va avea o suprafață desfășurată de 23.098 mp și urmărește conversia funcțională pentru trei corpuri de clădire care vor fi reabilitate și extinse și care vor avea următoarele funcțiuni după finalizarea lucrărilor.


Lucrările la Academia de Muzică din Cluj-Napoca sunt în stadiu avansat. FOTO: Facebook/ Construcții Erbașu

Academia funcționează într-o clădire retrocedată

Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, acreditată instituțional cu calificativul „grad de încredere ridicat”, cu toate programele de studii acreditate, oferă programe de studii pentru domeniul muzică, organizate pe trei cicluri universitare: studii de licență (cu forma de organizare la zi şi la distanţă - DID), masterat şi doctorat (şcoală doctorală). Cu toate acestea, cei peste 1.000 de studenți și personalul academic își derulează activitatea într-un imobil care nu aparține de drept Academiei, acesta fiind retrocedat către Episcopia Română Unită cu Roma de Cluj-Gherla, și care este și în grav dezacord cu necesitățile instituției privind spațiul, atât ca suprafață, cât și ca funcționalități.

Lucrările la Academia de Muzică din Cluj-Napoca sunt în stadiu avansat. FOTO: Facebook/ Construcții Erbașu

Proiectul este finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei prin Compania Națională de Investiții. Dirigenția de șantier a acestui proiect este realizată de Baseli Drum Consult.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Lucrările la noul sediu al Academiei de Muzică din Mănăștur continuă într-un ritm alert. Cum arată clădirea? GALERIE FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter