Administrație

Cluj-Napoca, „oraș verde”! Peste 2.400 de arbori au fost plantați în ultimele luni. FOTO

În ultimele luni au fost plantați 2.428 de arbori cu balot în municipiul Cluj-Napoca. Alți 400 urmează a fi plantați în această primăvară.

În ultimele luni au fost plantați 2.428 de arbori cu balot în municipiul Cluj-Napoca/ Foto: Emil Boc - Facebook În ultimele luni au fost plantați 2.428 de arbori cu balot în municipiul Cluj-Napoca/ Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Peste 2.400 de arbori cu balot de dimensiuni mari au fost plantați de Primăria Cluj-Napoca în toamna anului trecut și primăvara anului curent în oraș. 

 


De asemenea, la aceștia se adaugă plantările realizate de Primărie în parteneriat cu companii private, precum cei 100 copaci plantați în Parcul „Iuliu Prodan” și nu includ puieți, respectiv arbuștii plantați în toate proiectele în derulare, plante perene și anuale.

Potrivit primarului Emil Boc, cel puțin alți 400 arbori vor fi plantați în această primăvară.


„2428 arbori cu balot de dimensiuni mari plantați până acum în 2023 și toamna anului trecut. Continuăm plantările în această primăvară în întreg orașul - arbori, arbuști și plante perene.

Ori de câte ori aveți ocazia, nu ezitați să plantați un copac! Peste 2.400 de arbori cu balot de dimensiuni mari au fost plantați de Primăria Cluj-Napoca în toamna anului trecut și primăvara anului curent în municipiu. La aceștia se adaugă plantările realizate de Primărie în parteneriat cu companii private, precum cei 100 copaci plantați în Parcul „Iuliu Prodan” (de către firma Yonder) și nu includ puieți, respectiv arbuștii plantați în toate proiectele în derulare, plante perene și anuale.


Specii: tei, salcâmi, frasini, stejari, arțari, platani, prunus cerasifera, prunus serulata, paulownia, ginkgo-biloba ș.a.

Copacii au fost plantați în fiecare cartier, pe aliniamente stradale, la școli, grădinițe, în zone unde au fost realizate parcări în locul garajelor, în parcuri și alte spații verzi, respectiv în cadrul proiectelor de regenerare urbană - precum Rethinking Someș, Parcul Feroviarilor sau Parcul Armătura.


În continuare, cel puțin alți 400 arbori vor fi plantați în această primăvară”, a transmis Emil Boc.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Boc a pus umărul la plantarea primilor pomi Între Lacuri: „Un parc pentru toate vârstele, într-o zonă cu deficit major de spații verzi!”

Clujul faptelor bune! CERT Transilvania vor să împădurească o pădure din comuna Tăuți

Ultimele Stiri
abonare newsletter