Administrație

Probleme de siguranță. O clădire a Consiliului Județean, situată în centrul Clujului, pericol public

Clădirea situată pe strada Victor Babeș nr. 1, care adăpostește mai multe cabinete medicale, în special stomatologice, are probleme de siguranță, fiind un pericol pentru cei care lucrează în zonă.

Clădirea de pe strada Victor Babeș. Sursă foto Google Earth Clădirea de pe strada Victor Babeș. Sursă foto Google Earth

 

Consiliul Județean Cluj caută să achiziționeze servicii de întocmire a unei expertize tehnice pentru spațiul unui cabinet situat pe strada Babeș nr. 1


Valoare estimată totală a contractului este de 8.500 de lei fără TVA, iar termenul de execuție al activităților necesare în vederea expertizării cabinetului va fi de 30 de zile.

Imobilul de pe strada Babeș nr. 1 este în proprietatea Consiliului Județean. Parterul imobilului este în administrarea Spitalului Județean, iar etajul în administrarea Consiliului Județean. 


„Cabinetul nr. 9, aflat la etaj, a fost închiriat, chiriașul a constatat că pardoseala din gresie s-a lăsat începând de la jumătatea cabinetului spre fereastră. Pentru că nu există planuri ale clădirii din care să rezulte alcătuirea constructivă și care ar fi motivul acestei cedări, este necesară întocmirea unei expertize tehnice care să explice motivul problemei sesizate”, spun reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

Potrivit caietului de sarcini, în vederea reabilitării/modernizării spațiului cu destinația cabinet medical este necesară expertizarea structurii de rezistență a planșeului cabinetului nr. 9 situat la etajul imobilului. 


„Pentru întocmirea expertizei tehnice a structurii de rezistență sunt necesare următoarele activități: desfacerea pardoselii din gresie și a șapei de beton, desfacerea planșeului din lemn (dacă e cazul) și a umpluturii, transportul molozului rezultat la groapa de gunoi, executarea unei susțineri pentru planșeu la nivelul parterului, soluții de remediere și evaluarea financiară”, arată documentul citat.

Consiliul Județean Cluj închiriază spațiile situate în imobilul de pe strada Victor Babeș nr. 1 pentru desfășurarea de activități în domeniul asistenței de sănătate publică/servicii de sănătate publică/activități medicale sau conexe actului medical. Cele mai multe sunt cabinete stomatologice.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ruina de pe strada Victor Babeș, transformată într-un Centru de Transplant de talie europeană

Copaci tăiaţi pe Victor Babeş. “Zeci de mii de oameni trec prin zonă, nicio reacţie”

Ce trafic va genera ridicarea Centrului de Transplant în zona Hasdeu/Victor Babeș

abonare newsletter