Administrație

Aquapark-ul din Grigorescu, în consiliul local luna aceasta. Va fi realizat printr-un parteneriat public-privat

Documentația tehnică pentru realizarea aquapark-ului din cartierul Grigorescu trebuie finalizată luna aceasta și va ajunge în curând pe masa consilierilor locali.

Aquapark-ul din Grigorescu, în consiliul local luna aceasta. FOTO: Primăria Cluj-Napoca Aquapark-ul din Grigorescu, în consiliul local luna aceasta. FOTO: Primăria Cluj-Napoca

 

 


Primarul Emil Boc a anunțat că o primă soluție tehnică privind realizarea aquaparkului din Grigorescu, de la Sun, va fi prezentată în consiliul local luna aceasta. Ulterior, va fi prezentat public și calendarul pentru această investiție.

 


Edilul a arătat că obiectivul se va realiza printr-un parteneriat public-privat.

„În privința aquapark-ului de la Sun, în luna martie vom primi documentația tehnică, cu soluțiile propuse, după care vom merge în consiliul local pentru aprobare. Deci, în luna martie vom avea un prim răspuns cu privire la soluțiile tehnice în privința realizării aquapark-ului de la Sun, conform relației contractuale. Aștept specialiștii să îmi propună cum să arate, după care soluțiile tehnice din cele existente analizate vor fi aprobate în consiliul local pentru a se merge mai departe. Atunci vă voi prezenta calendarul de scoatere la licitație într-un parteneriat public-privat a aquapark-ului”, a declarat Emil Boc, la un post local de radio.


Aquapark-ul din Cluj-Napoca se va face în zona ștrandului Sun

Anul trecut, în luna august, municipalitatea a decis ca aquapark-ul să fie realizat în zona ștrandului Sun, pe o suprafață de 5,5 hectare. În proprietatea Primăriei se află deja 1,5 hectare de teren, restul suprafeței fiind dobândită prin câștigarea procceselor de către Primărie. 

Mai multe locații au fost luate în calcul în ultimii ani de către municipalitate pentru construirea aquapark-ului la Cluj-Napoca, însă fără rezultate. Anul trecut, primarul Emil Boc a dezvăluit că două locații noi vor fi analizate, dintre care una este „surpriză”, însă o decizie va fi luată doar după ce toate aspectele vor fi luate în considerare și părerile tuturor vor fi ascultate.


Pentru construirea unui aquapark, investiția s-ar ridica la peste 40 de milioane de euro, urmând a fi făcută printr-un parteneriat public-privat.

În lipsa unor facilități de tip aquapark, mulți clujeni își petrec mai ales zilele de weekend călduroase la parcurile tematice din județul Bihor.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Park and ride la viitorul aquapark din Grigorescu? Consilier USR: „Este foarte aproape de nodul 6 al Centurii metropolitane”

Ultimele Stiri
abonare newsletter