Administrație

Campanie de colectare a deșeurilor electrice, până pe 15 noiembrie în Cluj-Napoca! Aparatele stricate, preluate de la domiciliu

O campanie de colectare a deșeurilor electrice continuă până pe 15 noiembrie în Cluj-Napoca. Aparatele electrice stricate sunt ridicate de acasă de la clujeni.

Campanie de colectare a electrocasnicelor defecte de la domiciliu /Foto: depositphotos.com Campanie de colectare a electrocasnicelor defecte de la domiciliu /Foto: depositphotos.com

 

 


Până acum, în cadrul campaniei de colectare DEE din municipiu a Primăriei Cluj-Napoca, cu preluare de la domiciliu, s-au adunat 15.000 de kilograme de deșeuri electrice.

Campania continuă până pe data de 15 noiembrie, așa că clujenii încă pot scăpa de aparatele electrice stricate, fără să se depună efort și timp.


Pentru preluări de la domiciliu trebuie să te programezi la 0744 781 781 sau să completezi un formular de comandă, pe care îl găsești AICI, și o echipă va ajunge la adresa indicată pentru a prelua aparatele electrice pe care dorești să le predai spre reciclare.

Dacă vei colecta frigidere, mașini de spălat, TV, boilere, calculatoare, electrocasnice mari și mici, becuri, baterii prin această campanie, deșeurile vor ajunge la fabrica de reciclare și nu la groapa de gunoi.  


Ce înseamnă DEEE?

Orice aparat electric, electronic sau electrocasnic, baterii portabile, corpuri de iluminat, care nu mai sunt utilizate, intră în categoria DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electrocasnice) și trebuie reciclate. 

„Practic colectăm și reciclăm aproape tot ce se bagă în priză sau funcționează cu baterii”, spun reprezentanții campaniei.


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Românii şi-au cumpărat mai multe maşini noi în 2022. Top cele mai căutate mărci de autoturisme

Romii de la Pata Rât cer locuințe sociale. „Cred că merităm și noi mai mult, nu 5, nu 4 locuințe”

abonare newsletter