Administrație

Grădinița din Iris, mai scumpă cu 1 milion de lei

Primăria alocă un supliment de aproape 1 milion de lei pentru o grădiniță finalizată recent în cartierul Iris

în imagine: Grădinița „Floare de Iris”/ sursa: Emil Boc/ Facebook.com în imagine: Grădinița „Floare de Iris”/ sursa: Emil Boc/ Facebook.com

 

 


După ce a fost anunțată finalizarea lucrărilor de modernizare la o grădiniță din Iris, Consiliul local alocă suplimetar o sumă de 980.000 de lei pentru același obiectiv de investiții.

 

Grădinița „finalizată” necesită investiții suplimentare

După mai bine de un an și jumătate de muncă, Grădinița „Floare de Iris”, situată pe strada Războieni din cartierul Iris, a fost deschisă pentru copii. 


La finalul lunii trecute, edilul Emil Boc anunța finalizarea investiției: 

„Cluj-Napoca: Încă o investiție în educație finalizată: Grădinița „Floare de Iris”. 


Spațiu educațional modern, la standarde europene, pentru 225 copii. Proiect cu finanțare europeană. Investiție de 1,6 milioane euro pentru educația preșcolarilor.

Continuăm să investim în educație. Pentru că educația face diferenta la Cluj”, nota edilul Emil Boc, în 25 octombrie 2022, pe pagina sa de Facebook.


Emil Boc a anunțat finalizarea lucrărilor de modernizare la grădinița din Iris/ sursa: captură Emil Boc/Facebook.com

Potrivit informațiilor publicate, proiectul de modernizare a grădiniței este derulat prin P.O.R. 2014-2020. Valoarea totală a investiției: 8.807.077,60 lei cu TVA, din care 4.237.624 lei din fonduri europene. Executantul lucrărilor este SC Axial Construct Invest SRL - SC Dor Consult SRL.

Consiliul local alocă un supliment financiar de 980 de mii

Deși investiția a fost finalizată, iar eforturile Primăriei apreciate, Consiliul local aprobă în ședința de miercuri un proiect de hotărâre prin care suplimentează valoarea proiectului. 


Captură proiect de hotărâre pentru actualizarea indicatorilor privind lucrările de modernizare a Grădiniței „Floare de Iris”/ sursa: primariaclujnapoca.ro

Potrivit hotărârii inițiale, adoptate în 2018, valoarea proiectului de modernizare a Grădiniței „Floare de Iris” a fost de 8.807.077.60 lei. 

Proiectul de hotărâre din 2018, privind modernizarea grădiniței/ sursa: primariaclujnapoca.ro 

În deschiderea ședinței de Consiliu Local, primarul Emil Boc s-a referit la această investiție ca la un proiect încheiat, context în care a prezentat în fața consilierilor rezultatul eforturilor depuse de administrația locală pentru investiția în educație. 

Emil Boc prezintă consilierilor locali încă un proiect finalizat - Grădinița „Floare de Iris”/ sursa: captură video Ședință Consiliu local primariaclujnapoca.ro

Cu toate acestea, utimul proiect de pe ordinea de zi presupune o alocare suplimentară pentru grădinița modernizată recent, în valoare de 982.213.11 lei.

În aceste condiții, valoarea finală a investiției este de 9.789.290,70 lei inclusiv TVA

Valoarea totală a investiției a fost modificată printr-un proiect de hotărâre/ sursa: captură HCL primariaclujnapoca.ro

Alocarea suplimentară este explicată de autorități prin solicitarea executantului lucrărilor sc Axial Construct srl privind „ajustarea prețului contractului”, context în care acesta a prezentat formularele „pentru restul de executat” la această grădiniță finalizată deja. Prețul ridicat al materialelor de construcție reprezintă un alt motiv invocat pentru modificarea prețului final al contractului. 

O nouă grădiniță cu spații moderne pentru copii

În urma investiției, noua clădire dispune de o capacitate de 225 locuri și a fost deschisă din luna septembrie. În prezent, proiectul se află în faza de recepție.

Include 9 grupe de câte 25 de preșcolari.

Cuprinde 3 grupe pe fiecare nivel.

Fiecare grupă din cadrul grădiniței dispune de grup sanitar, vestiar pentru copii și depozit pentru jucării. 

La parter a fost amenajată o bucătărie, cu lift dedicat pentru transportul mâncării la sălile de mese de la etajele superioare. 

La ultimul etaj al grădiniței a fost realizată o sală de sport multifuncțională, care poate fi utilizată pentru activități sportive, serbări sau alte evenimente. Curtea și zona verde a grădiniței au fost amenajate într-un spațiu sigur destinat recreerii, jocurilor și activităților în aer liber. 

Clădirea a fost dotată cu un lift pentru persoanele cu dizabilități. 

Dispune de un cabinet medical, un cabinet de psihologie și un cabinet de logopedie cu dotările aferente. 

Pentru eficiența energetică și siguranța clădirii au fost instalate 

- panouri solare pentru sistemul de apă caldă

- iluminat general, iluminat de siguranță exterior și interior

- sisteme de detecție, semnalizare și alarmare la incendii

- sisteme de supraveghere video.

CITEȘTE ȘI:

Grădinița „Floare de Iris” din Cluj-Napoca, aproape finalizată. Va avea 9 grupe de câte 20 de preșcolari. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter