Administrație

România, mereu surprinzătoare. Pentru că nu a fost plătită, o firmă şi-a luat asfaltul înapoi

Zeci de metri de asfalt de pe o stradă din orașul Aninoasa, județul Hunedoara, au fost decopertați la puțin timp după ce au fost turnați.

sursă foto Gazeta de Dimineață sursă foto Gazeta de Dimineață

 

Firma DRUPO nu şi-a primit banii pentru asfaltarea străzii, aşa încât a făcut operaţiunea inversă: a raşchetat asfaltul proaspăt turnat, l-a încărcat în camioane şi a plecat.


Totul pentru că două societăți, care au introdus canalizarea și magistrala de apă pe respectiva stradă, nu s-au înțeles asupra prețului asfaltării cerut de DRUPO.

O firmă din Hațeg și una din Deva – Pro Metal și Metal Prod, au câștigat contractele pentru apă, respectiv canalizare. 


„Cele două firme s-au înțeles să pună jumătate jumătate, să asfalteze înapoi strada. Lucrarea fiind finalizată, toate bune. Ei bine, cele două firme, după asfaltarea străzii, nu s-au înțeles la prețul asfaltului. Firma care a făcut lucrarea de asfaltare a venit și și-a luat asfaltul. După ce a fost finalizată, a venit și a rașchetat jumătate de asfalt pe care l-a pus și a spus firmei cu magistrala de apă: refaceți voi”, a declarat primarul orașului Aninoasa, Nicolae Dunca, citat de gddhd.ro.

Operatorul de apă din Valea Jiului, care e beneficiarul lucrărilor de extindere a rețelelor de apă și canalizare, trebuie acum să găseasă soluții pentru a aduce din nou strada la forma inițială. Primăria amenință cu plângere penală


„Cred că suntem unici în România, nu am mai auzit așa ceva. Le-am dat termen o săptămână. Dacă nu văd activitate și nu se întrevăd demersuri pentru refacerea străzii, săptămâna viitoare o să mă adresez cu un denunț penal împotriva făptuitorilor pentru distrugere”, a mai spus primarul.

Asfaltarea străzii din orașul Aninoasa ar fi costat undeva la 170.000 lei.

CITEȘTE ȘI:

Cursele autobuzului M21, deviate „de îndată”! Se asfaltează strada Cetății din Florești

Lucrări de asfaltare pe strada Cetății din Florești, începând de marți

La semnat contracte suntem primii! Consiliul Județean Cluj spune că urmează asfaltarea a 735 de kilometri de drum

Ultimele Stiri
abonare newsletter