Administrație

Contractul de 15 mil. de euro pentru realizarea muzeului din Florești, semnat! Pivariu: „Devenim una dintre cele mai importante localități din țară”

Contractul de 15 milioane de euro pentru realizarea muzeului din Florești a fost semnat luni. Acesta va fi primul muzeu din Transilvania construit de la zero în ultimul secol.

Contractul de 15 mil. de euro pentru realizarea muzeului din Florești, semnat / Foto: Facebook - Bogdan Pivariu Contractul de 15 mil. de euro pentru realizarea muzeului din Florești, semnat / Foto: Facebook - Bogdan Pivariu

 

 


„Azi am semnat contractul de 15 milioane de euro pentru cea mai mare investiție turistică și culturală din România prin finanțarea din PNRR. Am reușit să atragem o nouă investiție din fonduri europene prin care devenim una dintre cele mai importante localități și în aria turistică și culturală din România”, a spus primarul Bogdan Pivariu.

Primul muzeu - Galeria Istorică a Transilvaniei - ce este construit în ultimul secol, va fi edificat în comuna Florești, pe un teren de aproximativ 12 hectare în zona Cetatea Fetei. Semnarea contractului reprezintă un ultim pas în demararea investițiilor.


Foto: Bogdan Pivariu - Facebook

Implementarea investiției își propune realizarea unui muzeu modern, spațiu în care viziunea holistică asupra patrimoniului să includă patrimoniul tangibil și intangibil prin integrarea vizitatorilor într-un mediu istoric potrivit, funcție de tematica prezentată, susține primarul Bogdan Pivariu.

Complexul Muzeal propus își dorește dezvoltarea unei rețele extinse de organizații din mai multe sectoare în vederea cercetării, conservării, restaurării și diseminării patrimoniului mobil, imobil sau imaterial dar și consțientizarea valorilor care ne-au marcat existența.


Viitorul muzeu din Florești / Foto: Facebook - Bogdan Pivariu

Un alt obiectiv este centrarea ofertei culturale pe public și orientarea acțiunii operatorilor culturali către aceasta în vederea înlăturării inegalităților de acces la cultură și democratizarea participării la viața culturală.

CITEȘTE ȘI:

Lucrările la Turnul Pompierilor, 85% finalizate! Boc: „Oferă o panoramă de 360° asupra orașului” FOTO

Cum va arăta muzeul din Florești? Va fi primul muzeu construit în Transilvania în ultimii 100 de ani. FOTO

abonare newsletter