Administrație

OFICIAL. Aquapark-ul din Cluj-Napoca se va face în zona ștrandului Sun!

S-a decis. Cluj-Napoca va avea aquapark în zona ștrandului Sun, pe o suprafață de 5,5 hectare

OFICIAL. Aquaparkul din Cluj se va face în zona ștrandului Sun. FOTO: Arhivă OFICIAL. Aquaparkul din Cluj se va face în zona ștrandului Sun. FOTO: Arhivă

 

 


Primarul Emil Boc a anunțat luni, în ședința extraordinară a consiliului local Cluj , că primăria va amenaja un aquapark în zona ștrandului Sun/ Cora, pe o suprafață de teren de 5,5 ha. În proprietatea Primăriei se află deja 1,5 hectare de teren, restul suprafeței fiind dobândită prin câștigarea procceselor de către Primărie. 

 


Mai multe locații au fost luate în calcul în ultimii ani de către municipalitate pentru construirea aquapark-ului la Cluj-Napoca, însă fără rezultate. Anul trecut, primarul Emil Boc a dezvăluit că două locații noi vor fi analizate, dintre care una este „surpriză”, însă o decizie va fi luată doar după ce toate aspectele vor fi luate în considerare și părerile tuturor vor fi ascultate.

„În privința aquapark-ului, vom avea o soluție. Nu a mers niciuna dintre soluțiile pe care le-am avut până acum. Nu a mers nici la Sun, pentru că nu a permis terenul, că e magistrală. Nu a mers nici în Gheorgheni, pentru că discuția din dezbaterea publică ne-a revelat că nu e cel mai potrivit loc. Mai sunt două alternative pe care le studiem. Am studiat și în Borhanci, pe locația pe care se realizează hub-ul educațional, dar nu se poate. Mai avem o locație în analiză și încă una surpriză. Asta este situația de la Cluj. Eu puteam să mă încăpățânez, să spun că avem acolo 10 hectare, în Parcul Est, că nu mă interesează și facem acolo. Putea fi și asta o atitudine, dar nu e caracteristică Clujului. Lucrările acestea nu se fac pentru un an de zile, e o lucrare pentru zeci de ani. Nu ne putem permite să nu analizăm fiecare aspect și să nu ascultăm pe toată lumea”, a declarat primarul Emil Boc, la un post local de radio. 


Pentru construirea unui aquapark ar fi nevoie de un teren de circa 100.000 metri pătrați, iar investiția s-ar ridica la peste 40 de milioane de euro, urmând a fi făcută printr-un parteneriat public-privat.

În lipsa unor facilități de tip aquapark, mulți clujeni își petrec mai ales zilele de weekend călduroase la parcurile tematice din județul Bihor.

CITEȘTE ȘI:

Analiză. Primăria Cluj-Napoca taie finanţarea de la metrou, modernizarea unor străzi, inclusiv Calea Mănăştur, poduri şi parcuri pentru aqua park şi viitorul bazin de înot din Borhanci!

Etichete: aquapark
Ultimele Stiri
abonare newsletter