Actualitate

Primul val de caniculă din acest an ajunge la Cluj în această săptămână. Temperaturile vor depăși 30 de grade Celsius

Meteorologii anunță un prim val de caniculă în România în următoarele zile, iar temperaturile ridicate vor fi resimțite și la Cluj.

Un val de caniculă este așteptat în România. FOTO: Pixabay.com Un val de caniculă este așteptat în România. FOTO: Pixabay.com


Un val de căldură african va ajunge astăzi în țara noastră, fiind așteptate temperaturi de peste 30 de grade Celsius în următoarele zile. Cele mai afectate județe vor fi cele din sudul țării.

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

România se va confrunta cu acest val de căldură în special la finalul săptămânii, atunci când sunt așteptate temperaturi de 32-33 de grade Celsius la Cluj, în timp ce în zonele de câmpie temperaturile vor trece de 35 de grade Celsius.


„Este posibil ca România să se confrunte cu primul val de căldură din acest an. Primele date la acest moment indică posibilitatea ca începând din data de 20 să vorbim de primele zile cu valori de temperaturi specifice unei zile de caniculă, mai mari de 35 de grade Celsius. 

Avansul de aer tropical va aborda și partea de sud și sud-est a Europei, inclusiv zona țării noastre, astfel încât începând din data de 20, apoi progresiv de la o zi la alta, cel puțin până în jurul datei de 25 iunie, să vorbim despre prezența acestui val de aer foarte cald care să aducă pentru zona de vest, sud, sud-est a țării, valori de peste 35 de grade Celsius și în zona țării noastre.”, a declarat Elena Mateescu, director ANM, pentru Antena 3.

CITEȘTE ȘI:

ANM anunță furtuni și ploi puternice în toată țara! Cod galben până duminică la ora 3:00

ANM anunță ploi torențiale, vânt puternic și grindină până joi seară

abonare newsletter