Actualitate

Râurile din județul Cluj, sub COD GALBEN de viituri și depășiri ale cotelor de atenție

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, vineri, 10 iunie, o atenţionare COD GALBEN de inundaţii pentru râurile din mai multe județe, inclusiv Cluj.

Hidrologii au emis o avertizare COD GALBEN de inundaţii pentru mai multe râuri din țară, inclusiv Cluj/ Foto: pixabay.com Hidrologii au emis o avertizare COD GALBEN de inundaţii pentru mai multe râuri din țară, inclusiv Cluj/ Foto: pixabay.com

 

Hidrologii au emis o avertizare COD GALBEN de inundaţii pentru mai multe râuri din țară, inclusiv Cluj, valabilă până duminică, la ora 24:00.


 

Fenomenele vizate sunt scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Râurile din bazinele hidrografice din Cluj vizate de CODUL GALBEN de inundații:

  • Someşul Mic – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior  (judeţele: Cluj şi Bihor)
  • Someş – afluenţii mici aferenţi sectorului aval S.H. Dej (judeţele: Cluj, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare)
  • Mureş – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Arieş – amonte confluenţă cu râul Târnava (judeţele: Cluj şi Alba)

Reamintim că toată țara se află sub Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate. Codul galben va fi în vigoare de vineri ora 14:00 până duminică, ora 22:00.

În Moldova, Transilvania, Maramureș și local în Crișana și Banat, îndeosebi în timpul după-amiezelor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va concretiza prin averse torenţiale, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii şi grindină.


În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp și pe arii restrânse, mai ales în zonele de deal și de munte și în extremitatea de sud a țării, 40...60 l/mp.

 

CITEȘTE ȘI:

Weekend ploios în toată țara. Meteorologii au emis un cod galben de ploi până duminică seara

Avertizare RO-Alert în județul Cluj. Meteorologii anunță cod PORTOCALIU de grindină și vijelii

Ultimele Stiri
abonare newsletter