Actualitate

Fost primar al unei comune din Cluj, trimis în judecată de DNA. Ar fi încheiat ilegal un contract de 17 milioane de lei

Petru Ungur, fost primar al comunei Mărgău, judeţul Cluj, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat că, în calitate de edil, ar fi încheiat ilegal un contract de execuţie lucrări în valoare de peste 17 milioane lei.

Primăria Mărgău

 

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, miercuri, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Petru Ungur, la data faptei primar al comunei Mărgău, judeţul Cluj, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că, în cursul lunii septembrie 2020, Petru Ungur, în calitate de primar, ar fi încheiat, în mod nelegal, un contract de execuţie lucrări în valoare de 17.203.830 lei cu o asociere de firme. Contractul avea ca obiect "Refacere lucrări în urma fenomenelor hidrometeorologice periculoase (ploi abundente) în comuna Mărgău, judeţul Cluj" şi ar fi fost încheiat cu încălcarea dispoziţiilor legislaţiei primare.

"După numai şase zile de la încheierea contractului, Primăria comunei Mărgău ar fi plătit către executantul lucrărilor un avans de 4.998.000 lei, reprezentând 30% din valoarea contractului, în condiţiile în care acesta nu avea constituită o garanţie bancară pentru bună execuţie şi nu erau îndeplinite condiţiile pentru realizarea obligaţiilor rezultate din contract, la acea dată (ordinul de începere a lucrărilor nu era emis de către beneficiarul lucrărilor, autorizaţia de construire nu era eliberată etc.)", arată anchetatorii.


În prezent, lucrările sunt oprite ca urmare a sesizării de către beneficiar a unor nereguli prezente în documentele trimise spre decontare, menţionează DNA.

Primăria comunei Mărgău s-a constituit parte civilă cu suma de 4.998.000 lei.


Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Cluj cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

CITEȘTE ȘI:

Comunele Mărgău și Recea-Cristur, în SCENARIUL ROȘU! Vezi ce restricții se vor aplica începând de MÂINE

Comuna Mărgău rămâne în SCENARIUL ROȘU! RESTRICȚIILE de circulație, în continuare în vigoare

CERT Transilvania cumpără o casă pentru o familie cu 6 copii din Mărgău

Ultimele Stiri
abonare newsletter