Actualitate

O tânără de 19 ani din Gherla, reținută după ce înșelat mai multe persoane pe un site de anunțuri

O tânără de 19 ani din Gherla a fost reținută, după ce în ultimii ani a păcălit mai multe persoane pe internet.

Tânără reținută după ce a păcălit mai multe persoane pe un site de anunțuri. FOTO: IPJ Cluj


Conform IPJ Cluj, tânăra ar fi păcălit mai multe persoane pe internet din 2020 și până în prezent. Ea ar fi prejudiciat mai multer persoane cu suma totală de 10.000 lei.

„La data de 2 iunie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Dej au reținut pentru 24 de ore o tânără de 19 ani, din municipiul Gherla, fiind cercetată într-un dosar penal ce vizează infracțiunea de înșelăciune.


Din activitatea de cercetare a polițiștilor reiese faptul că începând cu luna decembrie a anului 2020 și până în prezent, prin folosirea de identități false, tânăra ar fi postat pe diferite platforme de intermediere vânzări, anunțuri cu obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte care nu corespundeau cu cele livrate destinatarilor, cauzând persoanelor vătămate un prejudiciu însumat în valoare de aproximativ 10.000 de lei.”, a transmis IPJ Cluj.

În urma cercetărilor, la data de 2 iunie a.c., polițiștii au prins-o în flagrant pe tânăra de 19 ani, în timp ce ar fi manipulat colete prin intermediul unei firme de curierat.


La aceeași data, în baza mandatului emis de magistrații judecătoriei Dej, polițiștii au descins la adresa de domiciliu a femeii, ocazie cu care au fost ridicate 2 telefoane mobile, un laptop, o tabletă, înscrisuri cu valoare probatorie și suma de 5.700 de lei.

Polițiștii continuă activitățile de cercetare pentru depistarea și documentarea tuturor faptelor săvârșite de tânără și pentru recuperarea prejudiciilor cauzate. 


Activitățile investigativ-operative și administrarea probatoriului au condus la reținerea femeii pentru 24 de ore, fiind  predată unui Centru de Reținere și Arestare Preventivă.

Persoanele vătămate care au fost prejudiciate în același mod, se pot adresa Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Dej.

CITEȘTE ȘI:

Polițist clujean, prins la furat într-un magazin din Cluj-Napoca. Ce măsuri s-au luat față de acesta? IPJ Cluj: „Instituția nu tolerează astfel de fapte”

Mașini noi pentru IPJ Cluj. Câte modele au primit agenții din întreg județul

abonare newsletter