Actualitate

ESCROC din Florești, prins după ce a PĂCĂLIT o bătrână. Paguba se ridică la 60.000 de euro. VIDEO

Un bărbat din Florești a fost reținut de polițiști după ce a păcălit o bătrână să îi ofere bani pentru ca un membru al familiei să scape de un dosar penal.

Paguba se ridică la 60.000 de euro/ Foto: captură ecran video Paguba se ridică la 60.000 de euro/ Foto: captură ecran video

 

„La data de 2 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, specializați în combaterea criminalității informatice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, au descins la locuința unui bărbat de 38 de ani, din comuna Florești, într-un dosar penal ce vizează săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată, prin intermediul unor sisteme informatice, în modalitatea folosirii de nume și calități mincinoase.


 

În urma percheziției au fost descoperite și ridicate mai multe dispozitive electronice, cartele SIM, un pistol tip airsoft, o pereche de cătușe, ceasuri de lux, înscrisuri cu valoare probatorie, precum și alte bunuri utilizate la săvârșirea activității infracționale.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

În fapt, polițiștii au fost sesizați la data de 21 martie a.c., de către o femeie de 67 de ani, cu privire la faptul că o persoană necunoscută, în primă fază, ar fi indus-o în eroare, prezentându-i faptul că este administratorul unei societăți de taximetrie cu probleme financiare, determinând-o să îi remită o sumă de bani.


În cea de-a doua fază, cercetările demarate au relevat faptul că persoana necunoscută ar fi contactat în mod repetat persoana vătămată, atât telefonic, cât și prin aplicații de mesagerie, iar prin folosirea unor mijloace diverse de inducere în eroare, respectiv prin utilizarea unor calități oficiale mincinoase și sub un nume fals, i-ar fi prezentat împrejurarea nereală a existenței unei anchete penale care se desfășoară împotriva unui membru de familie al acesteia, determinând-o să îi trimită în conturile personale sume de bani sau să îi înmâneze alte sume de bani considerabile, sub pretextul fals de a fi păstrate în condiții de siguranță.

Prejudiciul cauzat ca urmare a săvârșirii infracțiunii este de aproximativ 60.000 de euro.


Investigațiile specifice efectuate în cauză au condus la identificarea persoanei de către polițiști, respectiv a unui bărbat în vârstă de 38 de ani, din comuna Florești.

Cel în cauză a fost condus în baza unui mandat la sediul unității de poliție, pentru continuarea cercetărilor, iar ca urmare a probatoriului administrat, acesta a fost reținut pentru 24 de ore.


În cursul acestei zile, 3 iunie a.c., magistrații Judecătoriei Cluj-Napoca au emis pe numele bărbatului de 38 de ani mandat de arestare preventivă,  pentru 30 de zile.

Activitățile desfășurate au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, de sprijinul Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Cluj-Napoca, precum și de cel al polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic Cluj”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Cluj.

 

CITEȘTE ȘI:

Cristian Lung, țeparul imobiliar din Cluj, condamnat la ÎNCHISOARE. 91 de persoane au fost păcălite de escroc

Atenție la ȚEPARI! Un instalator din Cluj a DISTRUS o mașină de spălat, apoi a mai cerut și bani

Ultimele Stiri
abonare newsletter