Actualitate

COD GALBEN de INUNDAȚII în Cluj! Vezi până când este valabil

Hidrologii anunță un nou cod galben de inundații pe râurile din mai multe județe, inclusiv Cluj. Vezi până când este valabil.

Hidrologii anunță un nou cod galben de inundații pe râurile din mai multe județe, inclusiv Cluj/ Sursă foto: Institutul Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor - Facebook Hidrologii anunță un nou cod galben de inundații pe râurile din mai multe județe, inclusiv Cluj/ Sursă foto: Institutul Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor - Facebook

 

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis un nou cod galben de inundații, valabil până sâmbătă, 4 iunie, la ora 01:00.


 

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENȚIE.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Râurile din bazinele hidrografice din Cluj vizate de CODUL GALBEN de inundații:

  • Arieș – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Baia de Arieș; 
  • Mureș – afluenții de dreapta aferenți sectorului aval S.H. Ocna Mureș -  amonte S.H. Acmariu

Pe lângă județul Cluj, sub această atenționare Cod galben de inundații se și județul Alba.

Potrivit hidrologilor, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Poșaga – afluent al râului Arieș. 


Reamintim că județul Cluj se află vineri, 3 iunie, și sub atenționare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă până la ora 21:00.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul orar 12:00 - 21:00, în Oltenia, nordul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei şi local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20 - 30 litri/mp şi, izolat, 40 litri/mp.


 

CITEȘTE ȘI:

COD GALBEN de furtuni în Cluj și alte 14 județe din România, vineri

Ultimele Stiri
abonare newsletter