Actualitate

Zilele însorite şi călduroase alternează cu cele ploioase şi reci în prima lună de vară. Cum va fi vremea la Cluj?

Prima lună calendaristică de vară este caracterizată, în general, printr-o alternanţă a zilelor însorite şi călduroase cu cele ploioase şi reci, însă valorile termice vor urca deseori la peste 30 de grade Celsius, arată caracterizarea climatică a lunii iunie, publicată de ANM.

Vreme schimbătoare în prima lună de vară/ Foto: pixabay.com Vreme schimbătoare în prima lună de vară/ Foto: pixabay.com

 

 


Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat estimări ale temperaturilor şi cantităţilor de precipitaţii în perioada 1 iunie – 12 iunie pentru Transilvania.


În perioadele ploioase, aversele pot aduce cantităţi de precipitaţii ce depăşesc mediile lunare într-un interval scurt de timp, de numai câteva ore.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


Cum va fi vremea în Transilvania în următoarele două săptămâni?

În cea mai mare parte a intervalului, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit, în medie cu maxime termice de 24...27 de grade şi minime de 9...14 grade, iar în perioada 2-6 iunie va deveni local călduroasă, astfel că la amiază vor fi 28...31 de grade, mediat regional. Pentru intervalul 7-10 iunie este estimat un regim termic mai ponderat, în general apropiat de normele climatologice ale primei decade a lunii iunie. 


În după-amiezile primelor zile, pe alocuri vor fi manifestări de instabilitate atmosferică, izolat fiind posibile şi averse torenţiale. Din data de 6 iunie, sunt estimate ploi mai frecvente şi mai însemnate cantitativ.

Cum va fi vremea la Cluj în următoarele zile?

Potrivit AccuWeather, temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul perioadei, însă vremea va fi schimbătoare în această săptămână.


Miercuri, 1 iunie, maximele vor ajunge la 26 de grade Celsius, însă ploile își vor face simțită prezența, șansele de precipitații fiind de 88%. Cerul va fi în mare parte înnorat, iar pe timpul nopții sunt așteptate 13 grade Celsius.

Joi vremea se încălzește, iar șansele de ploaie scad la 20%. În ceea ce privește temperatura, maxima zilei va fi de 27 grade Celsius, iar minima de 14 grade.


Vineri, 3 iunie, temperaturile vor fi în jurul valorilor din ziua precedentă, iar șansele de ploaie vor fi aproape inexistente. 

Prima zi din weekend vine cu o maximă de 27 de grade Celsius și cu șanse mari de ploaie, șansele de precipitații fiind de 61%. Cerul va fi în mare parte înnorat.

Duminică sunt așteptate câteva adverse de ploaie pe spații restrânse, șansele de precipitații fiind de 25%. Maxima zilei va fi de 25 grade Celsius, iar minima de 13 grade.

 

CITEȘTE ȘI:

Vântul puternic a doborât un copac peste o mașină în Cluj-Napoca. A fost cod portocaliu de vreme severă

Ultimele Stiri
abonare newsletter