Actualitate

Site-ul Ministerului Apărării Naționale, ținta unui nou atac cibernetic

Versiunea în limba engleză a site-ului MApN a fost ținta unui atac cibernetic, sâmbătă dimineață, care a fost respins de specialiştii Comandamentului Apărării Cibernetice al ministerului, informează MApN.

Versiunea în limba engleză a site-ului MApN a fost ținta unui atac cibernetic/ Foto: pixabay.com Versiunea în limba engleză a site-ului MApN a fost ținta unui atac cibernetic/ Foto: pixabay.com

 

Un atac cibernetic asupra versiunii în limba engleză a paginii de internet a Ministerului Apărării Naţionale (MApN) a fost respins, sâmbătă, de specialiştii instituţiei.


 

Potrivit unui comunicat al MApN, atacul cibernetic de tip distributed denial of service (DDoS) s-a declanşat sâmbătă dimineața, jurul orei 4:30.
 


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 



Specialiştii Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN au reuşit restabilirea funcţionării normale a paginii de internet în aproximativ 30 de minute de la declanşarea atacului. Site-ul MApN nu conţine baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii şi reţele informatice ale instituţiei.

Comandamentul Apărării Cibernetice al MApN este în legătură cu celelalte instituţii naţionale cu atribuţii în domeniu pentru identificarea cu precizie a originii acestui atac şi luarea tuturor măsurilor care se impun. 


 

CITEȘTE ȘI:

Site-ul Aeroportului din Cluj, ATACAT de hackerii ruși. Sunt vizate toate aeroporturile mari din țară

Atac cibernetic în România. Site-ul Guvernului și al Armatei printre cele vizate

Ultimele Stiri
abonare newsletter