Actualitate

Bărbați din Sri Lanka, prinși în timp ce lucrau ILEGAL în Cluj. Au fost obligați să părăsească țara

Poliţiştii de emigrări din Cluj au prins șase bărbaţi din Sri Lanka care lucrau în mod ilegal pe raza judeţului Cluj.

Bărbații au primit termen de 30 de zile pentru a părăsi România/ FOTO: fotografie generică  Inspectoratul General pentru Imigrari - Facebook Bărbații au primit termen de 30 de zile pentru a părăsi România/ FOTO: fotografie generică Inspectoratul General pentru Imigrari - Facebook

 

Au fost depistați șase bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 43 de ani, din Sri Lanka, care lucrau la o altă societate decât cea care era trecută în avizul de angajare.


 

Bărbații au primit termen de 30 de zile pentru a părăsi România.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


„Poliţiştii de imigrări din Cluj, în urma activităţilor întreprinse, au identificat 6 cetăţeni străini care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale pe raza județului. Pe numele acestora au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească țara în termen de 30 de zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Serviciul pentru Imigrări Cluj au efectuat săptămâna trecută un control pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor, pe raza de competenţă.


Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse au fost depistaţi în situații ilegale 6 cetățeni străini, cu vârste cuprinse între 24 și 43 de ani, toți bărbați, din Sri Lanka.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că aceștia dețineau permise de ședere în scop de angajare în muncă obținute în baza unor avize de angajare la anumite societăți de pe teritoriul României însă, au desfășurat activități lucrative la o altă societate care nu a obținut, în prealabil, avize de angajare pentru străinii în cauză. Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au dispus măsura revocării dreptului de ședere și au emis pe numele cetățenilor străini decizii de returnare de pe teritoriul României, prin care sunt obligați să părăsească țara în termen de 30 de zile, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România.


La finalizarea verificărilor, faţă de reprezentanţii firmei vor fi dispuse măsurile legale, conform prevederilor O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj.

 

CITEȘTE ȘI:

O chinezoaică a fost prinsă muncind „la negru” în Cluj! Polițiștii i-au revocat dreptul de ședere

10 indieni, prinși lucrând ILEGAL în construcții, la Cluj. Le-a fost interzis să mai intre în România

Ultimele Stiri
abonare newsletter