Actualitate

Temperaturi de până la 28 de grade în Cluj, în această săptămână! Weekend-ul vine cu ploi

Meteorologii anunță pentru această săptămână temperaturi care vor ajunge până la 28 de grade Celsius, la Cluj. Vezi prognoza meteo pentru această săptămână.

Săptămâna începe cu soare și se termină cu ploi, în Cluj/ FOTO: Emil Boc - Facebook Săptămâna începe cu soare și se termină cu ploi, în Cluj/ FOTO: Emil Boc - Facebook

 

Chiar dacă temperaturile cresc, meteorologii anunță că vom avea parte de câteva reprize de ploaie, ele fiind mai frecvente în acest weekend.


 

Potrivit AccuWeather, meteorologii anunță temperaturi de până la 28 de grade Celsius în Cluj.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Prognoza meteo în Cluj

Prognoza meteo în Cluj pentru această săptămână este următoarea.

Luni, 23 mai, cerul va fi parțial însorit. Temperatura maximă a zilei este de 20 grade Celsius, în timp ce minima (pe timp de noapte) scade la 7 grade Celsius. Șansele de precipitații vor fi aproape inexistente pentru această zi.


Marți vremea se încălzește, însă potrivit meteorologilor, vor fi așteptate câteva reprize de ploaie, șansele de precipitații fiind de 42%. Maxima zilei va ajunge la valoarea de 23 de grade Celsius, în timp ce noaptea vor fi așteptate 12 grade Celsius.

Miercuri, 25 mai, soarele își va face simțită prezența din plin în Cluj, cerul fiind acoperit de nori în proporție de 43%. Mercurul din termometre va ajunge la valoarea de 28 de grade Celsius, iar noaptea va coborî la 14 grade. Chiar dacă ne vom bucura de prezența soarelui, meteorologii anunță câteva reprize de ploaie, șansele de precipitații fiind de 45%.


Joi cerul va fi parțial însorit. Maxima va ajunge la 25 de grade, iar minima la 12 grade. Șansele de ploaie vor fi de doar 25%.

Vineri vremea caldă, fiind așteptate 27 de grade Celsius. În unele zone ar putea veni câteva reprize de ploaie, șansele de precipitații fiind de 40%. Pe timpul nopții vor fi așteptate 13 grade Celsius, iar șansele de ploaie vor crește la 56%.

În weekend temperaturile vor fi mai scăzute, iar ploile vor reveni în forță.

Sâmbătă, 28 mai, temperaturile maxime vor scădea în jurul valorii de 23 de grade Celsius, iar șansele de ploaie vor fi de 88%.

Duminică, 29 mai, vremea se răcește și mai mult. Maximele nu vor depăși 17 grade Celsius, iar cerul va fi acoperit în proporție de 100% de nori. Șansele de precipitații vor fi de 75%, iar noaptea mercurul din termometre va coborî în jurul valorii de 8 grade Celsius.

Vremea în următoarele două săptămâni în Transilvania

Vremea va fi, în general, caldă în limitele specifice ale acestei perioade, pe parcursul următoarelor două săptămâni, iar din perspectivă pluviometrică sunt estimate ploi sub formă de averse de scurtă durată spre finalul lunii mai şi, posibil, la începutul lunii iunie, relevă prognoza de specialitate pentru perioada 23 mai - 5 iunie, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Transilvania, în mare parte a intervalului, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor climatologic specifice, cu medii ale maximelor de 21 - 25 de grade şi ale minimelor de 8 - 12 grade. Mai cald decât normal va fi în 25 mai, cu valori diurne de 25 - 30 de grade, şi posibil în jurul datei de 2 iunie, dar în 28 mai vremea va fi răcoroasă, cu maxime termice de 18 - 22 de grade şi minime de 4 - 8 grade, mediat regional. În zilele de 25 şi 26 mai se vor semnala local fenomene asociate instabilităţii atmosferice, iar probabilitatea pentru ploi mai frecvente va creşte după data de 29 mai.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter