Actualitate

COD GALBEN de INUNDAȚII pe mai multe râuri din Cluj! Se pot depăși cotele de apărare

Pe lângă codul galben de vreme rea, emis de meteorologi pentru mai multe județe, inclusiv Cluj, hidrologii au emis un cod galben de inundații pentru mai multe râuri din județ.

COD GALBEN de inundații în județul Cluj/ FOTO: pixabay.com COD GALBEN de inundații în județul Cluj/ FOTO: pixabay.com

 

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INGHA) a emis o avertizare Cod galben de inundaţii pentru râuri din 14 judeţe, printre care și Clujul, valabilă de marți, ora 17:00, până miercuri, la 12:00.


 

Fenomenele vizate sunt scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Râurile din bazinele hidrografice din Cluj vizate de CODUL GALBEN de inundații:

  • Someșul Mic – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior  (judeţele: Cluj şi Bihor)
  • Crişul Repede – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior  (judeţele: Cluj şi Bihor)
  • Arieş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Alba şi Cluj)

Reamintim că județul Cluj se află sub cod galben de ploi și vijelii care este valabil până miercuri,  18 mai, ora 6:00. În intervalul 17 mai, ora 14:00 - 18 mai, ora 6:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crişana, Oltenia şi local în Transilvania şi Muntenia. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 15 - 20 litri/mp şi izolat 30 - 40 litri/mp.

 

CITEȘTE ȘI:

Avertizare COD GALBEN de ploi și vijelii la Cluj!

Ultimele Stiri
abonare newsletter