Actualitate

Vreme schimbătoare în această săptămână la Cluj. VEZI prognoza meteo pentru următoarele zile

Vremea va fi schimbătoare la Cluj-Napoca, fiind așteptate atât zile cu temperaturi ridicate de până la 27 de grade, până la ploi și maxime de doar 15 grade.

De la zile cu soare și temperaturi ridicate, la zile cu furtuni, la Cluj/ FOTO: Monitorul de Cluj De la zile cu soare și temperaturi ridicate, la zile cu furtuni, la Cluj/ FOTO: Monitorul de Cluj

 

Potrivit prognozei Accuweather, vremea la Cluj va fi schimbătoare, de la zile cu mult soare și șanse reduse de ploaie, la zile cu ploi și temperaturi maxime de 15 grade Celsius.


 

Ziua de luni, 16 mai, se anunță una plăcută cu mult soare, iar șansele de ploaie vor fi de doar 4%. Maxima zilei va ajunge la 24 de grade Celsius, iar minima va coborî la valoarea de 10 grade.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


De marți vremea se strică și se întorc ploile. Șansele de precipitații cresc la 87%, iar cerul va fi acoperit de nori în proporție de 90%. Temperaturile maxime vor rămâne în jurul valorii de 22 de grade, iar pe timpul nopții sunt așteptate 10 grade.

Maximele scad drastic în ziua de miercuri, 18 mai, maxima zilei fiind de doar 15 grade, iar noaptea fiind așteptate doar 5 grade. Șansele de ploaie sunt de 62%, iar vântul va sufla cu putere 61 km/h.


De joi, 19 mai, temperaturile încep din nou să crească, însă vântul va sufla cu putere (37 km/h). Maxima zilei va fi de 20 de grade Celsius, iar minima de 7 grade. 

Vineri soarele va străluci cu putere și ne vom bucura de 25 de grade pe timpul zilei și 10 grade pe timpul nopții. Șansele de precipitații sunt aproape inexistente, doar 1%, iar cerul va fi acoperit de nori în proporție de 42%.


Vremea în Transilvania în următoarele două săptămâni

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a realizat estimări ale temperaturilor și cantităților de precipitații pentru perioada 16 – 29 mai. 

Meteorologii estimează o vreme oscilantă în următoarele două săptămâni, cu un prim interval în care vremea se va răci, în timp ce ploile îşi vor face simţită prezenţa cel mai mult în cursul săptămânii viitoare.

În primele zile ale intervalului, media maximelor va fi de 22...24 de grade, apoi vremea se va răci accentuat, urmând ca în 18 mai să se înregistreze 13 grade. Ulterior zilei de 18 mai, maximele vor crește de la o zi la alta, astfel că în 22 mai se vor atinge din nou, 24 de grade în medie. În intervalul 23 – 29 mai, variațiile vor fi nesemnificative de la o zi la alta, astfel că maximele vor fi cuprinse între 22 și 23 de grade, în medie. Minimele vor fi de 8...9 grade, mediat regional în primele 3 nopți ale intervalului, apoi vor scădea spre 3...4 grade în nopțile de 19 și 20 mai. Ulterior datei de 20 mai, minimele vor crește spre 8...9 grade, în medie în zilele de 22 și 23 mai, valoare ce apoi va caracteriza intervalul 23 – 29 mai. Probabilitatea pentru ploi va fi mare în zilele de 17 și 18 mai, apoi va crește în intervalul 22 - 29 mai.

 

CITEȘTE ȘI:

Grindină de mari dimensiuni în Dej! Autoritățile au anunțat cod portocaliu

abonare newsletter