Actualitate

Job garantat în Cluj și venituri de până la 17.000 RON, după doar 12 luni de pregătire la școala de programare Codecool România (P)

Cursul Full-Stack Developer de la Codecool este o opțiune perfectă de formare pentru tinerii aflați la început de carieră, interesați de domeniul tech și de programare, care caută un start profesional sigur în Cluj, Timișoara, Iași sau București.

Pentru a răspunde nevoilor tot mai frecvente de formare venite din afara capitalei, Full-Stack Developer de la Codecool, singurul curs de programare ce oferă un job garantat după absolvire, a luat și o formă online începând din noiembrie 2021, dând acces tuturor celor interesați să devină programatori, la o metodă de școlarizare de foarte bună calitate precum și la contact permanent cu mentorii Codecool. 
În acest fel, toți cursanții pot beneficia de aceeași calitate a traingului ca și colegii lor din sala de curs. 
Acesta este unicul curs de programare din România care amână complet orice taxă de școlarizare, care oferă primele 3 luni de probă gratuit și care, după 12 luni de curs, dă cursanților garanția contractuală a unui job de Junior Full Stack Developer. 
Până pe 15 mai 2022 școala oferă 35% discount pentru cei care se înscriu la cel mai intensiv curs de programare de pe piață: Full-Stack Developer după metoda Codecool. Concret, cursantul plătește 3.250 EUR în loc de 5.000 EUR, iar dacă alege varianta rate lunare, poate plăti între 80-100 EUR/ lună. Primele 3 luni sunt gratuite, iar primul modul este de probă, deoarece vrem să oferim aplicanților șansa să testeze metoda, curricula, intensitatea cursului și să vadă dacă se potrivesc. 
După ce vor termina cursul nostru de Full-Stack Developer absolvenții se pot așteapta la un salariu de cel puțin 6.000 RON brut și, după ce capătă 2 ani de experiență, pot obține venituri chiar și de 17.000 RON. Astfel, le garantăm că timpul, banii și efortul pe care l-au investit în viitorul lor vor avea rezultate pe termen lung.

Cine se poate înscrie?


Ca să devină student Codecool, un tânăr trebuie să aibă minim o diplomă de bacalaureat, să știe limba engleză cel puțin la nivel intermediar și să aibă skill-uri logice de bază (capacitatea de a rezolva o problemă, de a găsi soluții logice la o temă dată). Această formare se va potrivi cel mai bine celor care văd în cursul intensiv Full-Stack Developer o alternativă la facultate. Sau celor ce au ales o facultate non-tech care nu le (mai) oferă o perspectivă de viitor, sau au ales o facultate tech, dar le lipsește partea practică atât de importantă pentru un job, sau care pur și simplu nu au răbdare să stea între 3 și 5 ani într-o facultate, ci vor să obțină un job în IT în 12 până la 18 luni.
Până azi, din 10.000 de aplicanți la cursurile Codecool, doar 500 au fost selectați să fie studenți, școla fiind recunoscută drept una dintre cele mai competitive din piață, care formează anual juniori cu pregătire superioară față de absolvenți ai facultăților din România cu profil tehnic.

Ce se învață la Codecool ? Cursanții învață 4 până la 6 limbaje de programare într-un an intens de scoală, alături de mentori cu experiență care investesc timp și energie pentru ca tinerii să își fixeze și un set impresionant de abilități interpersonale, cum ar fi time managementul, comunicarea asertivă, abilitățile de prezentare și inclusiv modul de lucru Agile, simulând astfel un mediu de lucru real. 


Claudia Tamași, Country Manager Codecool Romania.


Studenții vor face primii pași în programarea în Python, vor învață elementele de bază ale interacțiunii cu bazele de date și limbajul SQL, vor face cunoștință cu tehnologiile utile în dezvoltarea front-end – HTML, CSS și JavaScript. De asemenea vor învăța limbajul – C# sau Java, elementele de bază ale OOP și principiile SOLID. La final, vor explora și aspecte tehnologice mai avansate, inclusiv multithreading, structuri de date și tranzacții în SQL, Spring sau ASP.NET pe partea de back-end. Însă, foarte important, fiind în contact permanent cu partenerii noștri de business, adaptăm curricula conform nevoilor lor. Tehnologiile evoluează foarte rapid și ne dorim să ținem pasul. 
După ce au absolvit cursul, tinerii întră într-o fază de job hunt la companiile partenere Codecool. Domeniul IT fiind din ce în ce mai căutat în România și oferta de locuri de muncă și specializări bogată, Codecoolerii pot opta pentru joburi precum Jr c# Developer, Jr Java Developer, Front-End developer, Analist Programator sau Software Developer, însă posibilitățile sunt nenumărate. 
« De când am intrat pe piața din România am reușit să câștigăm încrederea companiilor că juniorii noștri sunt dintre cei mai buni. Am primit constant cereri din partea acestora și avem exemple de companii care și-au mărit echipa chiar și cu peste 10 absolvenți Codecool. 2021 l-am încheiat cu success. Am integrat 100% dintre absolvenți (peste 80) în cadrul companiilor partenere iar în 2022 am extins garanția jobului și către alte orașe. Astfel, absolvenții pot alege dacă vor să lucreze la angajatori din București, Iași, Cluj sau Timișoara. Reușind să penetrăm piața din aceste orașe noi, deschidem multe noi oportunități pentru cei care vor să înceapă o carieră în IT, dar și pentru companiile locale pentru care găsirea specialiștilor IT reprezintă o provocare. Acesti angajatori, mai ales în ultimii ani, au înțeles și adoptat lucrul remote sau hibrid, mărindu-și astfel șansele de a atrage candidați bine pregătiți și cu dorință de a lucra flexibil» menționează Claudia Tamași, Country Manager Codecool Romania.

Ultimele Stiri
abonare newsletter