Actualitate

Cum va fi vremea la Cluj în următoarele zile? Meteorologii anunță ploi și temperaturi de peste 20 de grade

Chiar dacă temperaturile sunt ridicate în această săptămână la Cluj, meteorologii anunță că vom avea parte de câteva reprize de ploaie.

Temperaturile maxime vor ajunge la 21 de grade Celsius/ FOTO: Emil Boc - Facebook Temperaturile maxime vor ajunge la 21 de grade Celsius/ FOTO: Emil Boc - Facebook

 

După un weekend în care ne-am bucurat de temperaturi ridicate, meteorologii anunță zile cu ploaie.


 

Potrivit site-ului Accuweather, în următoarele zile ploile își vor face simțită prezența în Cluj, însă temperaturile maxime vor ajunge la 21 grade Celsius.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Luni, 2 mai, maxima zilei este de 21 grade Celsius, iar pe timpul nopții sunt așteptate 7 grade. Potrivit meteorologilor, vom avea parte de câteva reprize de ploaie, șansele de precipitații fiind de 40%. 

Marți vremea rămâne la fel de caldă ca și ziua precedentă, pe timpul zilei fiind așteptate 20 de grade. Noaptea sunt anunțate câteva ploi, șansele de precipitații fiind de 82%.


Miercuri se anunță o zi ploioasă, șansele de precipitații fiind în creștere față de zilele precedente (88%). Vremea în schimb va rămâne caldă, temperatura maximă va ajunge la 20 de grade Celsius, iar minima, pe timp de noapte, la 8 grade Celsius.

Joi, 5 mai, șansele de ploaie rămân ridicate (88%), iar cerul va fi în mare parte acoperit de nori. Temperatura maximă a zilei va fi de 21 grade Celsius, iar minima de 8 grade.


Vineri, vremea pare să-și revină la Cluj. Șansele de ploaie scad la 25%, însă cerul va fi înnorat. Vor fi 20 de grade Celsius ziua și 9 noaptea. Pe timpul nopții sunt așteptate câteva reprize de ploaie, șansele de precipitații fiind de 57%.

 Vremea în următoarele două săptămâni în Transilvania

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pe următoarele două săptămâni (2-15 mai). Potrivit meteorologilor, temperaturile cresc în următoarele zile în Transilvania, dar urmează o nouă perioadă de răcire și ploi.

Media maximelor termice va fi în creștere până în jurul datei de 6 mai, când va atinge 20 de grade, apoi va începe să scadă, astfel că în 11 mai, aceasta va ajunge să se situeze în jurul a 16 grade. În intervalul următor se va încălzi, iar în ultimele zile, media maximelor va avea variații între 20 și 23 de grade. Media minimelor termice va fi de 3...4 grade în prima dimineață, se va situa în jurul a 7 grade în intervalul 7 – 10 mai, în 11 mai va fi cu 2...3 grade mai scăzută, iar în zilele rămase va fi în creștere, pentru ca la finalul perioadei de prognoză să revină la 6...8 grade. Până în data de 3 mai, doar izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată, apoi se vor semnala averse aproape zilnic.

 

abonare newsletter