Actualitate

Site-ul Aeroportului din Cluj, BLOCAT 5 ore în urma atacatului cibernetic. David Ciceo: „Am anunțat instituțiile abilitate”

Site-ul Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj a fost nefuncționat duminică noapte, după ce un atac cibernetic revendicat de hackerii ruși de la Killnet a vizat site-urile mai multor aeroporturi din România.

Site-ul Aeroportului din Cluj, nefuncțional timp de 5 ore/ FOTO:  Captură ecran airportcluj.ro Site-ul Aeroportului din Cluj, nefuncțional timp de 5 ore/ FOTO: Captură ecran airportcluj.ro

 

Site-urile web ale marilor aeroporturi din România, printre care și pagina web a Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, au fost nefuncționale duminică noapte, în urma unui atac cibernetic revendicat de hackerii ruși de la Killnet.


 

Atacurile au fost revendicate pe paginile de Telegram de către pretinși hackeri care susțin că acționează din Rusia.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 


„Datorită unui atac, accesabilitatea a fost îngreunată sau în unele cazuri nu a fost accesibilă pagina web. Atacul a vizat multiple solicitări, astfel capacitatea fiind limitată între pagina web și server, unii nu au putut accesa sau accesabilitatea a fost îngreunată. 

În momentul de față funcționează corespunzător, am anunțat instituțiile abilitate și stabilit un grup de lucru care va analiza contracararea pentru viitor și separat de contracarare o procedură de backup astfel încât să poată fi accesibil site-ul”, a declarat pentru monitorulcj.ro David Ciceo, Directorul General al Aeroportului „Avram Iancu” Cluj.


Potrivit Directorului General al Aeroportului „Avram Iancu” Cluj, site-ul a fost blocat aproape cinci ore, iar hackerii nu au avut acces la informații sensibile, clasificate, ci doar au oprit posibilitatea de a fi accesat site-ul.

„Aproximativ cinci ore (cât timp a fost nefuncțional site-ul - n.red.), ne pare rău pentru neplăcerile pe care le-au avut utilizatorii și pasagerii. Nu a fost penetrat site-ul, dar a fost îngreunat accesul sau chiar nu s-a putut accesa.


Incidentul de duminică noapte vine după ce, în urmă cu câteva zile, site-urile Guvernului, Ministerului Apărării, al Poliției de Frontieră și al CFR Călători nu au putut fi accesate câteva ore, atacul fiind revendicat de hackerii de la Killnet.

 

CITEȘTE ȘI:

Site-ul Aeroportului din Cluj, ATACAT de hackerii ruși. Sunt vizate toate aeroporturile mari din țară

Atac cibernetic în România. Site-ul Guvernului și al Armatei printre cele vizate

Ultimele Stiri
abonare newsletter