Actualitate

Francezii din România îşi aleg preşedintele; secţii de votare deschise inclusiv la Cluj-Napoca

Francezii din România îşi aleg duminică preşedintele şi pot să îşi exprime votul în secţii amenajate la Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi.

Emmanuel Macron şi Marine Le Pen vor da marea bătălie pentru președinția Franței pe 24 aprilie. FOTO. Emmanuel Macron Facebook Emmanuel Macron şi Marine Le Pen vor da marea bătălie pentru președinția Franței pe 24 aprilie. FOTO. Emmanuel Macron Facebook


Respectivele secţii de votare sunt la Ambasada Franţei din Bucureşti, la Institutul Francez din Cluj-Napoca şi la Institutul Francez din Iaşi.

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News



După primul tur de scrutin, care a fost organizat pe 10 aprilie, Ambasada Franţei a transmis că 3.040 de francezi s-au înscris pentru a-şi exprima votul. Dintre aceştia, 1.451 au votat. În total, au fost exprimate 1.435 de voturi, pe lângă 12 voturi anulate şi patru, în alb.

La primul tur, 42,44% dintre votanţii din România l-au ales pe actualul preşedinte, Emmanuel Macron, iar 6,2 %, pe contracandidata sa din al doilea tur, Marine Le Pen.

CITEȘTE ȘI:

Emmanuel Macron şi Marine Le Pen se califică în turul al doilea al prezidenţialelor

REZULTATE FINALE ALEGERI FRANŢA. Emmanuel Macron şi Le Pen se vor confrunta în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale

Ultimele Stiri
abonare newsletter