Actualitate

Zeci de credincioși s-au adunat duminică la Biserica Sf. Mihail, pentru sfințirea bucatelor de Paștele Catolic. FOTO

Credincioșii catolici s-au adunat în fața Bisericii Sfântul Mihail din Piața Unirii pentru sfințirea coșurilor cu mâncare, de Paștele Catolic.

Zeci de credincioși s-au adunat duminică la Biserica Sf. Mihail, pentru sfințirea bucatelor de Paște. FOTO Zeci de credincioși s-au adunat duminică la Biserica Sf. Mihail, pentru sfințirea bucatelor de Paște. FOTO

 

 


Zeci de clujeni care sărbătoresc Paștele duminică, 17 aprilie, s-au adunat în fața Catedralei Romano-Catolică Sfântul Mihail din Piața Unirii, Cluj-Napoca.

 


În centrul Clujului a avut loc o slujbă religioasă, după care sfințirea coșurilor de Paște.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

La slujbă a participat și liderul UDMR Cluj Csoma Botond care a spus că sfințirea bucatelor pascale a avut loc pentru prima dată în fața bisericii din Piața Unirii:


„Cu scopul de a crea o tradiție, a avut loc pentru prima oară la Cluj sfințirea bucatelor în fața bisericii Sfântul Mihail. Au fost așteptați și credincioși de etnie română, evenimentul s-a desfășurat în două limbi. Paște fericit!”

Credincioșii catolici sărbătoresc Paștele

Credincioşii romano-catolici, protestanţi şi reformaţi sărbătoresc, duminică, Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.


Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti, Şerban Tarciziu, consideră că salutul: „Cristos a înviat!” semnifică înnoirea pe care Jertfa Lui de sine a înfăptuit-o în lume, iar prin răspunsul „Adevărat, a înviat!” mărturisim că această transformare s-a realizat şi în vieţile noastre.

„Prin urmare, în Marea Sărbătoare a Învierii Domnului Isus, atunci când ne adresăm salutul: - Cristos a înviat!- noi mărturisim nu doar revenirea la viaţă a Răstignitului de pe colina Calvarului, petrecută cu aproape 2000 de ani în urmă, ci mai ales înnoirea pe care Jertfa Lui de sine - Jertfă pe care noi o actualizăm la Sfânta Liturghie - a înfăptuit-o în lume. Iar, atunci când răspundem: - Adevărat, a înviat! -, mărturisim, de fapt, că această înnoire s-a realizat şi în vieţile noastre. Ar fi bine pentru vieţile noastre să nu (ne) minţim când rostim aceste cuvinte”, a declarat, pentru AGERPRES, Tarciziu.

Foto: Kolozsvári Rádió

CITEȘTE ȘI:

Intrăm în Săptămâna Patimilor, cea mai aspră perioadă din Postul Sfintelor Paşti: „Înmugurește în fiecare dintre noi mugurele Învierii”

Duminica Floriilor 2022. Tradiții și superstiții: Ce semnifică ramurile de salcie care se sfințesc la biserică

abonare newsletter