Actualitate

Misiuni de distrugere a muniției rămase în urma războaielor mondiale, în Cluj: „Pot fi găsite oricând. Sunt extrem de periculoase”

Pompierii din Cluj au pornit în misiuni pirotehnice pentru distrugerea muniției rămase în urma războaielor mondiale, care încă sunt extrem de periculoase.

Misiuni de distrugere a muniției rămase în urma războaielor mondiale, în Cluj / Foto: ISU Cluj Facebook - Lorin Bătinaș Misiuni de distrugere a muniției rămase în urma războaielor mondiale, în Cluj / Foto: ISU Cluj Facebook - Lorin Bătinaș

 

 


Pompierii clujeni avertizează că această muniție poate să fie găsită oricând și este extrem de periculoasă:

 


„Echipa pirotehnică de la ISU Cluj a desfășurat în această săptămână trei misiuni de distrugere a muniției rămase de pe urma celor două războaie mondiale. Elemente de muniție pot fi găsite în orice moment și sunt extrem de periculoase”, a anunțat ISU Cluj.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Tocmai din acest motiv, pompierii clujeni au transmis niște reguli preventive care trebuie respectate, dacă găsiți astfel de muniție:


- NU le atingeți!
- NU le introduceți în foc!
- NU le duceți la fier vechi!
- NU încercati să demontați focoasele sau alte elemente componente!

„Trebuie să anunțați autoritățile chiar și la suspiciunea că ați identificat elemente de muniție!”, mai transmite ISU Cluj.


Foto: ISU Cluj Facebook - Lorin Bătinaș

CITEȘTE ȘI:

Muniție letală, descoperită în Cluj! Peste 11.000 de cartușe, ridicate din casa unui bărbat

România a decis să trimită muniție și echipamente militare Ucrainei, dar și să îngrijească refugiați răniți

Ultimele Stiri
abonare newsletter