Actualitate

Bani de la Primăria Cluj-Napoca pentru veste antiglonț și medicamente în Ucraina. 175.000 de euro pentru ucraineni și locuitorii din Moldova

Primăria Cluj-Napoca asigură un sprijin de 175.000 de euro pentru Ucraina și Republica Moldova. Se vor achiziționa produse precum medicamente ori veste antiglonț pentru ucraineni.

Bani de la Primăria Cluj-Napoca pentru sprijinul ucrainenilor. Foto: depositphotos.com. Bani de la Primăria Cluj-Napoca pentru sprijinul ucrainenilor. Foto: depositphotos.com.

 

 


Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea produselor care sunt solicitate, dar și pentru asigurarea transportului celor din Ucraina și Republica Moldova.

 


Proiectul de hotârâre privind alocarea sumei va fi supus aprobării în cadrul ședinței Consiliului Local Cluj-Napoca din 4 aprilie.

Vor beneficia de acești bani locuitorii din orașele Solotvino și Novovolynsk din Ucraina, precum și din Chișinău, Ungheni și Cahul (Moldova).


Conform proiectului de hotărâre, vor fi asigurate veste antiglont, încălțăminte militară, saci de dormit, medicamente, 

Din cei 175.000 de euro, 60.000 de euro provin de la orașul Dijon din Franța, a anunțat, miercuri, primarul Emil Boc.


De asemenea, refugiații ucraineni care se află în tranzit în Cluj-Napoca beneficiază de o masă caldă și se pot odihni în centrul amenajat în incinta gării.

Măsuri luate de Guvern pentru sprijinul ucrainenilor

În ceea ce privește măsurile luate la nivel național în vederea sprijinirii ucrainenilor, Guvernul României oferă următoarele:


  • 20 lei/persoană/zi pentru alocația de hrană
  • 50 lei/persoană/zi pentru refugiații din spațiile statului
  • 100 lei/persoană/zi pentru cei din alte spații

Refugiații beneficiază totodată de asistență medicală și tratament în cazul situațiilor urgente.

Aproape 900 de ucraineni, angajați în România

Până în prezent, au fost înregistrate în țara noastră 897 de contracte de muncă ale ucrainenilor.

Până în 29 martie, România a cheltuit pentru gestionarea crizei din Ucraina suma de peste 43.000.000 de euro, bani care vor fi recuperați de țara noastră cu ajutorul Uniunii Europene.

Sursă foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Președintele Ucrainei va susține un discurs în Parlamentul României. Cîțu: „Ucraina are tot sprijinul meu”

abonare newsletter