Actualitate

3 tipuri de dormitoare pentru locuința ta. Pe care îl alegi? (P)

Dormitorul este locul căruia i se acordă o foarte mare importanță atunci când vine vorba de amenajare.

Sursa foto: Canva Sursa foto: Canva

Aici te odihnești, adică îți reîncarci bateriile pentru o nouă zi plină de activități. Este foarte important ca amenajarea acestuia să se facă pe gustul tău, să fie eficient și cu un design interesant și primitor. Există mai multe tipuri de amenajări când vine vorba despre dormitoare, așa că te invităm să le descoperi în rândurile care urmează.

Dormitorul modern - minimalist 


Acest tip de dormitor a luat amploare în ultimii ai. Presupune utilizarea unui mobilier destul de simplu, se merge pe paturi cu cadre metalice, iar dulapurile se înlocuiesc cu un dressing care ocupă tot peretele. În acest tip de dormitor nu vei găsi foarte multe accesorii, precum multe perne sau plante de interior. 

Culorile în care se realizează acest tip de dormitor sunt neutre, deschise, care să dea impresia de un spațiu mare. Se aleg ferestre mari, de obicei fără perdele sau draperii, iar dacă acestea există sunt destul de discrete și simple, astfel încât lumina să pătrundă eficient în încăpere. Covoarele sunt mici sau lipsesc cu desăvârșire, iar corpurile de iluminat sunt simple. 


Dormitorul clasic 

Acest tip de încăpere care te atrage la somn doar gândindu-te la ea. De obicei, este caracterizat de un pat dormitor mare, din lemn masiv, asortat cu mobilierul care este de obicei compus din comodă și șifonier sau dulapuri încăpătoare. În acest tip de dormitor întâlnești de obicei multe textile decorative, cum ar fi perdele, draperii, perne și chiar lenjeriile au imprimeuri mai extraordinare. Mocheta sau covorul vor acoperii o mare parte din pardoseală, iar corpurile de iluminat sunt alese pentru maiestuozitatea lor. 


Dormitorul tineresc 

Este acel tip de dormitor care deși sună ca și cum s-ar potrivi adolescenților, este potrivit și pentru persoane până în 30 ani, active. Este un dormitor care are inclus și un birou, care este amenajat în culori deschise vesele și chiar combinații neobișnuite, în care accesoriile folosite duc cu gândul la joacă, la veselie, la timp liber. Se folosesc decorațiuni de tipul pernelor și cuverturilor confortabile, precum și diferite obiecte de decor care dau un aer de relaxare spațiului. 


Acest tip de dormitor este de obicei de dimensiuni reduse, însă au acces la terasă sau balcon, acolo unde poți avea o măsuță și un scaun de terasa și îți poți petrece timpul citind sau savurând cafeaua. 

abonare newsletter