Actualitate

5 aspecte de care să ții cont dacă îți cauți un apartament în Cluj-Napoca (P)

Plănuiești să vii în curând în Cluj la facultate? Ai obținut un job nou și urmează să te relochezi? Sau pur și simplu îți dorești să faci o schimbare și ți-ar plăcea să locuiești în orașul de pe Someș?

Dacă ești în căutarea unui apartament în Clujj, este bine să ții cont de câteva detalii importante, pentru a putea lua cea mai bună decizie.

În ce cartier ai vrea să locuiești?


La prima vedere, ai o multitudine de variante când vine vorba de apartamente de vânzare în Cluj, dar cum alegi zona potrivită nevoilor tale? Dacă ai prefera să te muți într-un cartier al Clujului aflat în plină dezvoltare, unde se construiesc multe blocuri noi și complexe rezidențiale, poți lua în considerare Bună Ziua, Zorilor, Europa, Între Lacuri sau Gheorgheni. De asemenea, Florești sau Borhanci ar mai fi alegeri bune, dacă nu te deranjează să locuiești un pic mai departe.

Dacă principalul lucru care te interesează este să ajungi cu ușurință în centrul orașului, pe jos sau cu bicicleta, te poți îndrepta spre Mărăști, Grigorescu, Andrei Mureșanu sau Zorilor. Acestea se află în proximitatea zonei centrale, însă oferă și zone verzi, liniște și intimitate, pentru un nivel ridicat de trai.


Acestea fiind spuse, e bine de știut că în Cluj este trafic și aglomerație, mai ales la ore de vârf, însă rețeaua de transport în comun este bine pusă la punct. Astfel, poți ajunge destul de ușor dintr-un punct în altul al orașului. Cartiere precum Mărăști sau Mănăștur sunt foarte bine conectate, iar deseori prețurile apartamentelor sunt mai avantajoase în aceste zone, deci merită luate în calcul.

Apartament cu 1, 2 camere sau mai multe?


În cazul în care ai o familie și vrei să te muți în Cluj, un apartament mai spațios, de 2-3 camere, ar putea fi alegerea potrivită pentru tine. Vei avea nevoie de o suprafață mai mare pentru a putea acomoda întreaga familie, dar și pentru a-ți putea amenaja un birou acasă, spații de joacă pentru cei mici sau zone dedicate pentru relaxare și hobby-uri.

Dacă totuși vrei să locuiești singur sau doar cu partenerul de viață, un apartament decomandat cu o cameră poate fi o alegere smart. Întreținerea locuinței este mult mai facilă atunci când vorbim despre un spațiu mai mic, iar cheltuielile lunare sunt mai mici, însă opțiunile de compartimentare sunt limitate.


În Cluj vei găsi o mulțime de apartamente de vânzare cu 1, 2 sau 3 camere, rămâne doar să analizezi avantajele și dezavantajele fiecăruia în parte înainte de a lua o decizie.

Apartament în bloc nou sau vechi?


Vrei o locuință care să-ți ofere tot confortul de care ai nevoie? Îți recomandăm să cauți apartamente de închiriat Cluj în blocuri noi. Zonele rezidențiale din cartierele de top sunt cele mai căutate pe piață în acest moment, datorită dotărilor și facilităților pe care le oferă. 

Printre acestea enumerăm finisaje moderne, parcări subterane, spații verzi, terase generoase, încălzire în pardoseală, dar și multe alte facilități care îți vor face viața mai ușoară și șederea mult mai plăcută în Cluj.

Dacă vrei să te bucuri totuși de farmecul Clujului și să savurezi experiența de a locui în centrul unui oraș vestic cosmopolit, există opțiunea de a locui în clădiri istorice din zona Piața Unirii, Horea sau Eroilor. În aceste imobile mai vechi vei regăsi tavanuri înalte, ferestre mai mari sau scări interioare. Multe sunt renovate recent, însă dacă alegi un astfel de apartament, îți sugerăm să fii atent la instalații, izolație termică, încălzire și alte aspecte similare, pentru a nu face compromisuri pe partea de confort.

Ai nevoie de loc de parcare?

Dacă ai mașină, ține cont de faptul că e destul de greu să găsești un loc de parcare fără plată în Cluj-Napoca. Astfel, cel mai avantajos ar fi să alegi complexe de blocuri noi care îți oferă parcări subterane asigurate, sau zone în care există parcări spațioase în exterior. Deseori, în aceste zone locul de parcare intră în prețul chiriei.

Ideal ar fi să nu te bazezi pe faptul că vei găsi loc de parcare în fața blocului sau în apropiere, deoarece sunt șanse mici să poți folosi un astfel de loc fără a achita o taxă lunar. Iar dacă parchezi neregulamentar, mașina îți va fi ridicată destul de rapid de către RADP.

Care este stilul tău de viață?

Îți recomandăm să îți alegi apartamentul în funcție de stilul tău de viață și să îți faci o listă cu cele mai importante aspecte pe care trebuie să le bifeze apartamentul în care vrei să locuiești.

Dacă lucrezi de acasă, ai un business sau ești freelancer, poți alege un apartament într-o locație mai liniștită, unde poți beneficia și de costuri mai reduse. Iar dacă alegi un cartier bine conectat, vei putea accesa cu ușurință zone de co-working sau cafenele, atunci când vei simți nevoia de socializare sau networking. 

În situația în care trebuie să mergi la birou zilnic sau ai un stil de viață mai activ, un apartament într-o zonă centrală sau semicentrală ți se va potrivi mult mai bine, pentru că vei evita astfel să petreci multe ore în trafic.

Iar dacă e important pentru tine să te bucuri de beneficii moderne și confort maxim, poți alege zonele rezidențiale noi și apartamente în blocurile create de dezvoltatorii imobiliari în ultimii ani. Chiar dacă uneori acestea sunt situate un pic mai departe de centrul orașului, vei regăsi în apropiere o mulțime de magazine, farmacii, școli și nu numai. 

Apelează la RE/MAX, cea mai cunoscută rețea de francize imobiliare din țară, care deține inclusiv agenții imobiliare RE/MAX în Cluj, pentru a găsi cele mai bune oferte de pe piață și pentru a-ți găsi apartamentul potrivit. În funcție de nevoile și de preferințele tale, agentul imobiliar te va ajuta să-ți găsești un apartament care să-ți fie pe plac în Cluj-Napoca.

CITEȘTE ȘI:

Cine cumpără apartamente în Cluj? Peste 30% din clienţi provin din alte judeţe

Cât de scump e să trăiești în California, față de Cluj-Napoca? Apartamentele de vânzare și benzina, mult mai scumpe la noi

abonare newsletter