Actualitate

Când este momentul optim să cumperi o vacanță pe litoralul românesc? (P)

Planificarea unui vacanțe pe litoralul Mării Negre, pentru cei mai mulți români, începe de regulă încă de la începutul anului.

Sursa foto: Canva Sursa foto: Canva

Acest lucru se întâmplă atunci când fiecare știe cu certitudine unde vrea să meargă și dorește să obțină cele mai avantajoase oferte. Pentru a determina cea mai bună perioadă în care să îți achiziționezi pachetul de vacanță, cere ajutorul unei agenții de turism. Aceasta te va ajuta și te va sfătui, astfel încât să te bucuri de o vacanță pe litoral reușită.

Planifică-ți vacanța din timp 


Planificându-ți vacanța din timp, vei putea beneficia de cele mai bune oferte pentru achiziția unui pachet de vacanță pe litoralul romanesc. Dacă știi exact în ce stațiune vrei să îți petreci vacanța, poți începe chiar din iarnă să cauți cele mai bune oferte. Uneori, înainte de 31 decembrie, vei reuși să găsești reduceri substanțiale. Dată fiind situația din ultimii ani, condițiile de rezervare a pachetelor de vacanță sunt mult mai flexibile, având posibilitatea să-ți achiziționezi vacanța chiar și cu 6-8 luni înainte de vacanța propriu-zisă. 

Însă de regulă, pentru vacanța de vară, lunile ianuarie și februarie sunt cele mai bune luni în care să îți planifici și achiziționezi vacanța. Apelează la serviciile oferite de o agentie de turism pentru a profita de oferte early booking. Este cunoscut faptul că un pachet early booking îți va asigura cele mai bune condiții de cazare, prețuri și reduceri. 


Totodată, rezervându-ți cazarea din timp, vei reuși să te asiguri că urmează să îți petreci vacanța de vară în stațiunea dorită, cazat la hotelul pe care îl dorești. Hotelurile ce dispun de servicii bune și se regăsesc în destinații populare, își epuizează rapid locurile de cazare. 

Pe măsură ce se apropie sezonul de vară, de cele mai multe ori prețurile cresc. Dacă ți-ai planificat vacanța din timp și rezervat cazarea încă din luna ianuarie, prin intermediul unei agenții de turism, vei avea garanția păstrării prețului, chiar dacă aceste va crește ulterior. 


Rezervă-ți vacanța în ultima săptămână dinaintea sezonului 

Sezonul estival începe de obicei pe 1 mai și se termină pe 1 septembrie. Desigur, în funcție de patronatele din turism, perioada poate să difere de la an la altul. 


În majoritatea situațiilor, planificarea și achiziționarea unei vacanțe din timp, profitând de numeroasele oferte early booking, se poate dovedi a fi extrem de profitabilă. Sunt însă și cazuri, când, poți prinde oferte senzaționale de preț chiar cu câteva zile înainte de a se deschide sezonul estival. Sau din contră, la final de august, hotelierii anunță oferte de până la 40-50%, așadar poți profita din plin de prețuri imbatabile la finalul sezonului 

CITEȘTE ȘI:

Litoralul românesc, fotografiat de la 400 de kilometri de Pământ de astronautul Tim Peake – GALERIE FOTO

abonare newsletter