Actualitate

Soprană a Operei Naționale din Odessa, fugită din calea războiului, pe scena Operei din Cluj-Napoca

Solista Operei Naționale și Baletului din Odessa, Anna Bondarenko a fugit din calea războiului și, după un drum riscant, a ajuns la Cluj-Napoca. Ea va juca în data de 1 aprilie pe scena Operei Naționale din Cluj-Napoca.

Solista Operei Naționale și Baletului din Odessa, Anna Bondarenko/ Sursă foto: Opera Națională Română din Cluj-Napoca Solista Operei Naționale și Baletului din Odessa, Anna Bondarenko/ Sursă foto: Opera Națională Română din Cluj-Napoca

 

Solistă a Operei Naționale și Baletului din Odessa, Anna Bondarenko a fugit din calea războiului și, după un drum riscant, a ajuns în siguranță la Cluj-Napoca. 


 

În semn de solidaritate, Opera Națională Română din Cluj-Napoca i-a oferit tot sprijinul pentru ca aceasta să-și poată continua activitatea profesională și să beneficieze de tot ce are nevoie, în această perioadă. 


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Pentru Anna însă, cel mai important este faptul că are posibilitatea de a colabora cu Opera Națională Română din Cluj-Napoca într-o serie de spectacole, în care va putea transmite tot ceea ce simte, în cel mai emoționant mod, interpretând roluri atât de dragi și pline de semnificație. Iar primul rol este Tatiana în distribuția spectacolului Evgheni Oneghin.

Opera Națională Română din Cluj-Napoca își arată în continuare susținerea pentru poporul ucrainean și pentru artiștii uimitori ai acestei națiuni greu încercate ce trece prin momente de neimaginat, prin găzduirea sopranelor Anna Bondarenko și Olga Ovcharenko la Cluj-Napoca, dar și prin distribuirea Annei Bondarenko în rolul Tatiana, în spectacolul Evgheni Oneghin de Piotr Ilici Ceaikovski, care va avea loc în data de 1 aprilie 2022, pe scena Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, începând cu ora 18:30.


În cursul lunii aprilie, cele două soprane, Anna Bondarenko și Olga Ovcharenko, alături de mezzosoprana de origine ucraineană Liza Kadelnik, angajată a instituției, vor susține un recital de muzică ucraineană, dedicat refugiaților ucraineni din Cluj-Napoca, unde aceștia vor avea acces gratuit.
 
În data de 4 martie a fost susținut pe scena Operei Naționale din Cluj-Napoca spectacolul THE ARMED MAN: MISĂ PENTRU PACE de Karl Jenkins, realizat în parteneriat umanitar cu Filarmonica de Stat din Oradea, iar în urma acestui eveniment, cu ajutorul publicului au fost strânși peste 20.000 lei ce vor fi donați pentru ajutarea refugiaților ucraineni.

 


Sursă foto: Opera Națională Română din Cluj-Napoca

 

CITEȘTE ȘI:

O tânără refugiată din Ucraina cântă la vioară în Piața Unirii. Clujenii, îndemnați să vină în centrul orașului în semn de solidaritate. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter