Actualitate

Iată cum poți să-ți optimizezi activitățile cotidiene, cu ajutorul unui curs PCM! (P)

Te întrebi cum ai putea să îți îmbunătățești calitatea vieții?

Vrei să descoperi care sunt nevoile tale esențiale? Îți dorești să îi percepi mai bine pe cei din jur și să poți comunica cu ei exact în modul în care au nevoie? Te-ai săturat de situațiile conflictuale de acasă și de la muncă? Iată doar câteva întrebări ce își pot găsi răspunsuri prin intermediul unui curs PCM! 

Dorința de a fi înțeles și ascultat este caracteristică oricărui individ. Femei sau bărbați, copii sau adulți, fiecare își dorește să fie apreciat și respectat. Însă te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă atunci când aceste nevoi nu sunt îndeplinite? Pornind de la aceste întrebări, aparent simple, Taibi Kahler a dezvoltat o metodologie pentru analiza personalității, care folosește instrumente practice, ce pot fi utilizate în interacțiunea cu o persoană, pentru a-i determina în timp real trăsăturile de personalitate, nevoile psihologice, comportamentul sub stres și factorii motivaționali care îi ghidează alegerile în contextul actual.


Învață cum să îți îmbunătățești viața cu ajutorul unui curs PCM

Taibi Kahler a identificat 6 tipuri de personalitate, pe care le-a descris cu foarte mare acuratețe, astfel încât să poți identifica rapid care sunt nevoile psihologice ale persoanei cu care interacționezi și cum să porți un dialog non-conflictual. Prin această metodă poți aplana multe situații tensionate, reușind să fii un excelent mediator. Acest lucru te va ajuta nu doar în relațiile de cuplu sau cele familiale, dar și la serviciu, în relațiile cu colegii, echipa sau superiorii. 


Conectează-te constructiv la cei din jur

Un curs PCM te ajută să te adresezi nevoii de conectare a oamenilor, îți oferă tehnici de comunicare pentru a menține ridicat nivelul de motivare al colegilor și instrumente pentru a fi persuasiv în relația cu partenerii de business. Comunicarea este, de fapt, cheia în orice domeniu. Tehnicile PCM pun un accent uriaș pe felul în care se transmite un mesaj. Astfel că, Taibi Kahler recomandă atenție mărită modului în care te exprimi, accentuând ca nu ceea ce spui, ci felul cum o spui, face diferența. 


Dacă te fascinează psihologia umană și îți dorești să afli mai multe despre modalitățile prin care poți comunica constructiv cu cei din jur, un curs PCM este pentru tine. Cu siguranță tehnicile dobândite îți vor fi de folos în viața de zi cu zi, acasă sau la serviciu. Vei reuși să te observi și să îți înțelegi propriul comportament, să îi înțelegi și să comunici eficient cu ceilalți, să analizezi conflictele și comunicarea greșită și să îți dezvolți un comportament eficient și relații benefice. 

Ține sub control fețele negative ale stresului


În situațiile fără stres ai acces la toate comportamentele corespunzătoare celor 6 tipuri de personalitate. Te poți schimba și poți alege cu ușurință între acestea. În schimb, atunci când intervine stresul, vei reveni doar la tipul de bază al personalității tale. Modelul PCM îți spune ce comportamente arăți atunci când ești stresat și ce stil de management și comunicare te-ar ajuta cel mai mult să-ți gestionezi stresul. De asemenea, îți arată în primul rând ce nevoi de bază trebuie să îți îndeplinești, pentru a nu intra în faza de stres.

Un curs PCM te va ajuta să câștigi încredere prin stabilirea unor relații win/win. Vei reuși să identifici informații comportamentale clare cu privire la punctele slabe sau forte ale interlocutorilor, știind cum să-i motivezi pozitiv. Vei putea dezvolta strategii de management care să consolideze comportamentele pozitive, respectând în același timp fiecare individ. 


Autor: iAgency

CITEȘTE ȘI:

Prorectorul UBB Daniel David restartează psihologia românească

Ultimele Stiri
abonare newsletter