Actualitate

Piața de flori altfel revine pe Strada Potaissa. Apel pentru înscrieri la ediția cu numărul șase

Ediția Strada Potaissa cu numărul 6 va avea loc între 10-13 iunie 2022. Asociația Daisler face apel la producătorii interesați să se înscrie la piața de flori „altfel”.

Sursa foto: Facebook/ Strada Potaissa Sursa foto: Facebook/ Strada Potaissa

 

 


Strada Potaissa, eveniment consacrat deja în rândul iubitorilor de plante decorative, va avea loc și vara aceasta la Cluj-Napoca. Organizatorii au anunțat că ediția cu numărul șase a pieței de flori de lângă zidul cetății va avea loc în perioada 10-13 iunie 2022.

 


Asociația Daisler face acum apel la producătorii de flori să se înscrie la eveniment pe site-ul evenimentului, până în 26 aprilie.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

„Flori, fete și băieți. De toate e nevoie pentru ediția Strada Potaissa cu numărul 6, care urmează să se desfășoare între 10 și 13 iunie 2022.Dacă ești producător de flori/plante și vrei să vii la Piața de flori altfel, înscrie-te folosind link-ul de mai jos. Tot așa, înscrie-te și dacă ești producător de altceva și vrei să vii în vizită. Înscrierile se încheie pe 26 aprilie”, a transmis Asociatia Daisler.


Strada Potaissa, la a șasea ediție

Organizarea evenimentului a continuat și pe perioada pandemiei, în format restrâns, urmând ca ediția cu numărul șase să readucă pe strada din centrul Clujului culorile și veselia, fără restricții. În 2021, festivalul a avut loc în perioada 23-25 iulie. Clujenii s-au bucurat de plante, muzică și au discutat cu arhitecți cunoscuți.

Sursa foto: Facebook/ Strada Potaissa; fotograf Vlad Cupșe - Komiti media

 „Strada Potaissa e un loc de care ne-am îndrăgostit. Ne dorim să o vedem vie, reabilitată, trăindu-și zilele de glorie ca una dintre cele mai frumoase străzi ale orașului și ale țării, de ce nu? Pentru asta, revenim în fața voastră an de an, pentru asta vă cerem sprijinul și ajutorul, an de an”, a declarat Andi Daiszler, organizatorul evenimentului. 


Scopul proiectului este de a pune în valoare „strada uitata de lângă zidul cetății”, pentru a testa reacția publicului la diverse modalități de transformare a zonei, „în speranța că într-o zi, acest lucru se va întâmpla definitiv”.

Sursa foto: Facebook/ Strada Potaissa; fotograf Marius Mariș - Komiti media

Asociația Daisler, premiată pentru Strada Potaissa

Asociația clujeană Daisler a fost premiată pentru implicarea civică în comunitate, prin proiectul Strada Potaissa, un proiect care a readus la viață o stradă din Cluj-Napoca, transformând-o într-o piață de flori altfel.

Proiectul a fost premiat la categoria „Implicare Civică” a premiilor BATRA 2021 (Bienala de Arhitectură Transilvania). 

„Daisler Asociatia câştigă premiul organizatorilor BATRA 2021 la secțiunea Inițiative Civice pentru proiectul Strada Potaissa. Mulțumim tuturor celor care de-a lungul timpului ne-au ajutat sau au crezut în această inițiativă!”, au anunțat inițiatorii proiectului. 

„De fiecare dată când comunitatea a avut nevoie, Daisler Print House  a răspuns «prezent», fie că au fost inițiative civice, festivaluri sau implementarea anumitor proiecte. Și s-au implicat din toate punctele de vedere, nu numai prin tipărirea diferitelor materiale. Mulțumim!”, a scris Bienala de Arhitectura Transilvania pe Facebook.

CITEȘTE ȘI:

Andi Daiszler, omul care dă culoare Clujului:„Vreau să ne întrecem cu marile orașe”

Ultimele Stiri
abonare newsletter