Actualitate

Medicii, „luaţi la întrebări” de clujeni

<p>Medici, farmacişti şi psihologi din Cluj dar şi din alte judeţe au participat sâmbătă la Cluj-Napoca la seminarul interactiv de informare medicală pentru publicul larg, „Întâlnirile Safrina”, organizat de Houston NPA.</p> <p>Evenimentul din acest weekend a ajuns la ediţia a doua şi a fost dedicat informării publicului general. Participanţii au fost persoane interesate de sănătate şi de prevenţie, iar lectorii au fost cadre medicale cu experienţă de pe plan local sau regional, medici de diferite specialităţi, farmacişti şi reprezentanţi ai autorităţilor din domeniul sanitar, interesaţi în oferirea de informaţii medicale de calitate, transpuse într-un limbaj accesibil publicului.</p>

În cadrul “Întâlnirilor Safrina”, publicul a putut adresa întrebări medicilor participanţi, unul din subiectele de interes pentru clujeni fiind vaccinurile obligatorii şi facultative, temă prezentată de Mihai Moisescu, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Cluj. Doctorul Mihaela Lupşe, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Cluj, a vorbit despre rolul antibioticelor, iar medicul de familie Ioan Mureşan a făcut recomandări pentru afecţiunile de sezon.

Lectorii prezenţi au discutat cu publicul şi despre osteoporoză, dureri de spate, semne şi simptome ale afecţiunilor cardiace, boli metabolice, durerea de stomac sau rolul farmacistului şi al psihologului.


Houston NPA a pornit seria de evenimente „Întâlnirile SaFrIna” din dorinţa de a crea anual platforme regionale de comunicare şi de informare de care să beneficieze oamenii de rând. În cadrul acestor întâlniri se urmăreşte învingerea temerilor în ceea ce priveşte adresarea de întrebări specialiştilor şi promovarea informării directe de la persoane competente în cadrul unor sesiuni interactive.

Ultimele Stiri
abonare newsletter