Actualitate

Cozi de mașini la benzinăriile din oraș. Clujenii se tem că un litru va ajunge la 10 lei. VIDEO

Prețul motorinei și al benzinei a crescut constant în ultimele luni, iar acum se zvonește că un litru ar putea să coste 10 lei.

Coloana de mașini la benzinăria Iris Coloana de mașini la benzinăria Iris

 

Prețul pentru un litru de carburant în România a ajuns să coste între 7 și 8 lei, în funcție de tipul de combustibil. În ultimele ore, în mediul online s-a răspândit un zvon prin care românii sunt avertizați că prețul pentru un litru ar putea ajunge chiar și la 10 lei. Informația nu a fost momentan confirmată de niciun reprezentant al marilor benzinării din țară, dar a creat panică în rândul populației.


Zeci de clujeni s-au înghesuit în ultimele ore să alimenteze de teama scumpirilor. Astfel, benzinăriile din cartierele Mărăști, Mănăștur sau Iris au fost luate cu asalt.

Teama românilor, justificată de prețurile din alte țări

Prețul unui litru de motorina/benzină a depășit pentru prima dată 2 euro în Germania. Francezii alimentează cu 1,92 euro pentru un litru, dar analiștii se așteaptă ca prețul să urce până la 2,2 euro pentru un litru. În Italia, prețul unui litru de carburant a ajuns la 1,94 euro în medie, fiind și zone în care litru de motorină se comercializează cu peste 2 euro.


CITEȘTE ȘI:

Benzina a trecut pragul 8 lei/litru, un record pentru piața din România

Prețul petrolului a trecut de 139 de dolari, un nou record pentru ultimii ani! Motorina și benzina se îndreaptă spre 8 lei litru

Ultimele Stiri
abonare newsletter