Actualitate

Țepe imobiliare la Cluj-Napoca. Un tânăr care închiria fictiv apartamente s-a ales cu zeci de mii de lei

Un bărbat a închiriat apartamente în Cluj-Napoca fictiv către 11 persoane și s-a ales cu zeci de mii de lei. Tânărul a fost arestat preventiv.

Un tânăr închiria fictiv apartamente în Cluj-Napoca și s-a ales cu zeci de mii de lei. A păcălit 11 persoane Un tânăr închiria fictiv apartamente în Cluj-Napoca și s-a ales cu zeci de mii de lei. A păcălit 11 persoane

 

 


Escrocul a reușit să păcălească 11 persoane, la care le-a cerut sume cuprinse între 400 și 3.300 de lei, pe post de avans și garanție, pentru niște apartamente fictive.

 


Tânărul este cercetat acum sub aspectul săvârșirii de înșelăciune în formă continuată:

„La data de 7 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 3 Poliție au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr de 25 de ani, din orașul Petrila, județul Hunedoara, cercetat sub aspectul săvârșirii  infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.


În cursul aceleiași zile, cu sprijinul polițiștilor Biroului de Investigații Criminale Hunedoara, a fost pus în executare un mandat de percheziție în municipiul Hunedoara, fiind indentificate și ridicate probe și mijloace de probă utile cauzei.

Din cercetările efectuate a reieșit că, în perioada septembrie 2019 - octombrie 2020, respectiv septembrie-octombrie 2021, bărbatul ar fi indus în eroare 11 persoane, prin intermediul unor anunțuri postate în mediul online, referitoare la închirierea unor apartamente situate în municipiul Cluj-Napoca, primind de la acestea sume cuprinse între 400 și 3.300 de lei, cu titlu de avans și garanție”, a transmis IPJ Cluj.


În total, tânărul a făcut 23.000 de lei prin înșelăciune, dar a fost arestat preventiv într-un final.

„În total, prejudiciul cauzat a fost evaluat la aproximativ 23.000 de lei. În urma probatoriului administrat, la data de 7 martie a.c., față de acesta s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, în urma prezentării magistraților, pe numele acestuia fiind emis un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile”, a adăugat IPJ Cluj.

CITEȘTE ȘI:

Apartamentele cu două și trei camere s-ar putea scumpi în 2022. 6 din 10 specialiști în imobiliare estimează o creștere de 10%

Cluj-Napoca, „punct fierbinte” pe harta imobiliară a țării. În ce cartiere prețul depășește 2.000 euro/mp? Vezi situația din fiecare cartier

Ultimele Stiri
abonare newsletter