Actualitate

Dansul irlandez revine pe scena clujeană

<p><img class="caption" src="documente/stories/02_februarie/14_ziua/rhythm-of-the-dance.jpg" border="0" alt="Rhythm of the Dance" title="Anul trecut, reprezentaţia celebrei trupe „Rhythm of the Dance” s-a desfăşurat la Cluj-Napoca cu casă închisă" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Magia dansului irlandez revine pe scena clujeană</p> <p>Compania Naţională de Dansuri a Irlandei „Rhythm of the Dance” va fi prezentă pentru a doua oară la Cluj-Napoca.</p> <p>„Rhythm of the Dance” promite clujenilor care încă nu au reuşit să-i vadă pe celebrii dansatori irlandezi un show incendiar, în care străvechea poveste a celţilor se împleteşte cu cele mai moderne tehnici scenice.</p> <p>Turneul companiei irlandeze de spectacole este organizat în cadrul proiectului naţional “Arta contra drog 2011”, program care se desfăşoară în parteneriat cu Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO) şi Asociaţia Culturală „Dracula“.</p>

Spectacolul va avea loc săptămâna viitoare, joi, 24 februarie, de la ora 19, pe scena Casei de Cultură a Studenţilor. Preţul biletelor variază între 100 şi 150 lei, acestea putând fi achiziţionate de la Agenţia Teatrală - între orele 11-17 - şi de la Agenţia Casei de Cultură a Studenţilor - între orele 11-19.

„Rhythm of the Dance” este un poem epic, ce descrie călătoria celţilor de-a lungul timpului, o incursiune strălucitoare în lumea dansurilor irlandeze. Muzica, dansul, costumele şi ritmurile irlandeze sunt îmbinate cu măiestrie de celebra coregrafă a lui Michael Flatley, Doireann Carney. Din Compania Naţională de Dansuri a Irlandei fac parte 45 de dansatori şi 4 solişti vocali.


Reprezentaţii pe tot mapamondul

Încă de la debut, în 1999, spectacolele „Rhythm of the Dance” au fost urmărite de mai mult de 4,5 milioane de spectatori, din peste 44 de ţări din întreaga lume, fiind unul din acele show-uri care a deschis o noua eră în lumea spectacolului de divertisment. „«Rhythm of the dance» demonstrează că profesionalismul împletit cu talentul, valorea şi tehnica desăvârşită generează un spectacol pe care daca nu îl vezi, vei regreta întotdeauna”, scria celebrul New York Times despre spectacolul de dans irlandez. Turneul din România al Companiei Naţionale de Dansuri a Irlandei se va încheia pe 26 februarie, la Bucureşti.

Ultimele Stiri
abonare newsletter