Actualitate

Atenție la noi metode de a fi păcălit pe internet! Promisiuni de investiţii cu câștiguri rapide, primite prin mesaje. Ce riscă cei înșelați?

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică atrage atenția asupra pericolelor ascunse în spatele mesajelor primite pe telefon, care promit investiții ori șanse de angajare cu câștiguri rapide.

Furt de date personale și bancare, printr-o nouă metodă pe internet. Furt de date personale și bancare, printr-o nouă metodă pe internet.

 

 


„Atenţie la propunerile primite prin intermediul aplicaţiilor de mesagerie sau sms, care vă prezintă oportunităţi de angajare sau de investiţii ce promit câştiguri rapide!

 


Unii utilizatori din România au început să primească astfel de mesaje: «Bună, ați fost selectat pentru un job part-time/full time, mai mult de 900 de zile. Acceptă acest post vacant - LINK-».

Mesajul primit are şi un link care, odată accesat, redirecţionează utilizatorul către aplicaţia de mesagerie WhatsApp şi deschide o conversaţie cu infractorii cibernetici din spatele acelui contact. În urma conversaţiei avute, aflăm că putem câştiga bani rapid prin obţinerea de comisioane din unele comenzi virtuale menite să crească datele de vânzări ale unor comercianţi cunoscuţi la nivel internaţional”, au anunțat cei de la Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (CNSC), pe Facebook.


CNSC atrage atenția asupra faptului că ulterior, odată acceptată propunerea, se trece la promovarea unui sistem piramidal de câştig bazat pe invitarea unor noi clienţi, fiind vorba și de investiţii în criptomonedă. Atacatorii pot astfel să fure nu doar date personale, ci şi date financiar-bancare de la utilizatori.

CITEȘTE ȘI:

Olandez de pe Tinder, ARESTAT în Florești după ce a păcălit o femeie să-și vândă apartamentul. Pagube de mii de euro

Ultimele Stiri
abonare newsletter