Actualitate

Situație alarmantă! Protecția consumatorului a controlat 65 de magazine, în toate au fost găsite nereguli

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a controlat 65 de magazine marți în toată țara, fiind aplicate amenzi în toate situațiile

 

Inspectorii din cadrul Protecției Consumatorului au verificate magazine Mega Image, Penny, Profi, Cora, Auchan, Carrefour și Lidl. În urma controalelor s-a descoperit că produsele aveau insecte în ambalaj, produsele congelate aveau culoare modificată, în timp ce unele aveau termenul de valabilitate expirat și urme de mucegai.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Au fost găsite spații de depozitare expunere cu resturi de etichete, impurități mecanice, muște și gândaci de bucătărie morți, vitrine frigorifice cu rafturi uzate, depreciate, pătate, dar și nerespectarea regimului de temperatură pentru păstrarea preparatelor.

6 magazine închise de Protecția Consumatorului

Au fost aplicate amenzi în valoare totală de 772.000 de lei și s-a dispus oprirea definitivă de la vânzare a produselor cu deficiențe, oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficiențelor constatate pentru şase magazine.

CITEȘTE ȘI:

ANPC propune suspendarea temporară a site-ului Altex pentru REDUCERI ÎNȘELĂTOARE de Black Friday: „Ei nu pot fi corecţi într-o piaţă în care nimeni nu e”

Două restaurante din Cluj, închise 6 luni de Protecția Consumatorului! Alimente expirate și mizerie, depistate de comisari

Ultimele Stiri
abonare newsletter