Actualitate

Zboruri charter către Monastir, introduse de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu”

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj anunță operarea zborurilor charter pentru anul 2022, spre Monastir, una dintre cele mai apreciate destinații turistice din Tunisia.

Zboruri charter către Monastir, introduse de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Zboruri charter către Monastir, introduse de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu”

 

 


Ca urmare a cererii mari, față de anul 2021, în 2022 compania HiSky în parteneriat cu agenția Amara Tour a suplimentat numărul de zboruri charter către Monastir, Tunisia și a diversificat pachetele turistice.

 


Cei care doresc o vacanță la malul Mării Mediterane trebuie să știe că zborurile vor începe în 1 iunie și vor dura până în 5 octombrie.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Zborul charter spre Tunisia va pleca în fiecare miercuri de la ora 06:00 din Cluj-Napoca, iar zborul retur este programat tot miercurea cu plecare la ora 14 din Monastir.


Totodată se va introduce o cursă suplimentară începând cu data de 21 iunie până în 2 august, cu plecare din Cluj-Napoca în fiecare marți la ora 13:00 și retur miercuri cu plecare din Monastir la ora 14:30.

„Pentru sezonul de vară pregătim o ofertă variată pentru turiști”

Potrivit lui David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional „Avram Iancu”, Tunisia are un potențial mare, iar pentru sezonul de vară va fi pregătită o ofertă variată pentru turiști cu zboruri charter către 30 de destinații.


„Ne bucurăm să venim în întâmpinarea solicitărilor turiștilor prin creșterea numărului de zboruri în sezonul de vară spre destinația Tunisia și facem eforturi pentru a dezvolta rețeaua de rute, inclusiv zborurile charter, disponibile de pe Aeroportul Cluj. Recuperarea numărului de destinații și a traficului de pasageri înregistrat înainte de pandemie, reprezintă o prioritate pentru Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj. Pentru sezonul de vară pregătim o ofertă variată pentru turiști, având programate zboruri charter către aproximativ 30 de destinații. Zborurile spre Tunisia vor contribui la susținerea turismului și consolidarea unei relații strânse cu Tunisia”, a declarat David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj.

Biletele s-au pus deja în vânzare la agenția Amara Tour (www.amaratour.ro) , iar cei care își vor achiziționa pachetele turistice în perioada februarie-martie 2022 vor benefica de o reducere de 40%.

„Statisticile arată că turismul își va continua revenirea, în contextul în care din ce în ce mai mulți oameni doresc să călătorească, iar rezervările Early Booking sunt la aproximativ 70% comparativ cu anul de referință anterior pandemiei. Tunisia este un țărm ospitalier cu stațiuni moderne, întinse de-a lungul celor 1.200 km de plaje cu nisip fin, lângă orașe străvechi.

Festivalurile animate, clima plăcută și prețurile moderate fac din Tunisia o destinație de vacanță pentru mai mult de 7 milioane de turiști în fiecare an. Amara Tour înseamnă peste 100.000 de clienți în ultimii patru ani, operând zboruri charter către Tunisia, Egipt, Turcia din Cluj-Napoca, Oradea, Târgu Mureș și Baia Mare. Iar ca și noutate a sezonului turistic 2022, am lansat cursa chater către capitala distracției de pe coasta Mării Egee a Turciei: Cluj-Napoca - Bodrum”, a declarat Haithem Souani, Directorul General Amara Tour.

Haithem Souani estimează că numărul de turiștilor care vor pleca de la Cluj spre Tunisia se va dubla în acest an.

În total, în anul 2021, pe cursele charter care au operat pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj s-au înregistrat 147.778 de pasageri, dintre aceștia 4.500 au ales destinație Tunisia.

2 milioane de pasageri pe Aeroportul Cluj, în 2022

Estimările Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj arată că în 2022 va fi atins din nou pragul de 2 milioane de pasageri.

Dacă în 2020, pe Aeroportul Cluj s-au înregistrat puțin sub 900.000 de pasageri, numărul acestora a crescut simțitor în 2021, când traficul a ajuns la aproape 1,5 milioane de pasageri.

Astfel, pentru anul în curs, reprezentanții aeroportului estimează că pragul de 2 milioane de pasageri va fi atins, iar până în 2024, traficul va reveni la valoarea înregistrată în 2019 (peste 2,9 milioane de pasageri).

În 2021, Aeroportul Cluj a rămas al doilea aeroport din țară la numărul de pasageri, după Aeroportul Otopeni, cu 1.459.255 pasageri. La nivel național, traficul a scăzut de la 23.234.580 pasageri în 2019 la circa 7.200.753 pasageri în 2020. În 2021, traficul de pasageri a ajuns la 11.206.48 persoane pe aeroporturile din țară.

În perioada aprilie-decembrie 2021, numărul pasagerilor a ajuns la 1.352.071, de trei ori mai mare decât în aceeași perioadă a anului 2020 (443.211 pasageri). Anul trecut, traficul aerian a ajuns la jumătate din valoarea înregistrată în 2019. Iar în luna ianuarie 2022, pe Aeroportul Cluj s-au înregistrat 107.538 pasageri, o creștere cu 167% față de aceeași lună a anului 2021.

 

CITEȘTE ȘI:

2 milioane de pasageri pe Aeroportul Cluj, în 2022

Zbor Cluj - New York, în 2030. Continuă devierea Someșului și prelungirea pistei, la Aeroportul Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter