Actualitate

Primele convoaie militare americane au ajuns în România azi-noapte

Primele convoaie cu tehnică militară SUA au sosit azi-noapte în România prin punctul de trecere a frontierei de la Nădlac.

 

Un convoi militar impresionant a intrat miercuri seara în România, prin punctul de trecere a frontierei Nădlac.


Autovehiculele din compunerea coloanei, însoțite de autospeciale ale Poliției Militare, s-au deplasat, după trecerea frontierei de stat, pe ruta Arad – Deva – Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Pitești – București  – Mihail Kogălniceanu (Constanţa).

„Pentru o bună desfăşurare a traficului, Poliția Militară va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra eventualelor restricții rutiere.


TF Cougar va fi constituită, în principal, din militari  ai Batalionului 2 (2nd Squadron) / Regimentul 2 Cavalerie, care vor acționa cu transportoare blindate Stryker, la care se vor adăuga militari cu alte specialități din cadrul batalioanelor regimentului (artilerie, geniu, structuri de sprijin etc).

Restul tehnicii de luptă, precum și militarii acestui batalion vor sosi în România în perioada imediat următoare”, se arată într-un comunicat al MApN.

CITEȘTE ȘI:

Unde ne adăpostim în caz de război? LISTA buncărelor din România. Aproape 200 sunt în Cluj

Ministrul Apărării: „Nu intrăm în război acum, dar trebui să fim pregătiți pentru un conflict la granița Ucrainei”

Ultimele Stiri
abonare newsletter