Actualitate

Nevaccinații vor putea merge la supermarketurile din mall

Autoritățile au anunțat că starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile, dar de acum nevaccinații vor putea merge la supermarket în mall.

Nevacccinații vor putea merge la supermarketurile din mall Nevacccinații vor putea merge la supermarketurile din mall

 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a nunțat prelungirea stării de alertă. O modificare importantă însă că vor putea avea acces în supermaket-urile din mall-uri și persoanele care nu au certificat COVID-19, mai exact toți cei care sunt nevaccinați, persoanele trecute prin boală sau cele netestate.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

                                                                                     

„Se propune ca activitatea cu publicul în centrele și parcurile comerciale, să fie permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARSCoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află între sfârșitul perioadei de izolare și până la a 180-a zi ulterioară confirmării pozitive pentru virusul SARS-CoV2. Se propune ca măsura să nu se aplice persoanelor care se prezintă la centrele de vaccinare în vederea administrării unei doze de vaccin, dacă sunt stabilite culoare dedicate și controlate de intrare, deplasare și ieșire în/din centrele și parcurile comerciale.” „Se propune ca prin excepție de la prevederile pct. 36, accesul la operatorii economici care au ca obiect principal de activitate comercializarea produselor alimentare situați în centrele și parcurile comerciale să fie permis tuturor persoanelor dacă sunt stabilite culoare dedicate și controlate de intrare, deplasare și ieșire în/din acestea, este asigurată o suprafață de minimum 4 mp din suprafața destinată vânzării, pentru fiecare persoană și este limitat numărul coșurilor de cumpărături la numărul maxim de persoane ce poate avea acces.” este principala modificare pregătită de autorități.

CITEȘTE ȘI:

8 persoane infectate cu Covid-19 AU MURIT în Cluj, în ultima zi. Peste 1.100 de cazuri noi în județ

Noi reguli de intrare în Italia, începând de astăzi. Noile RESTRICȚII în vigoare se vor aplica şi călătorilor din alte ţări

Ultimele Stiri
abonare newsletter