Actualitate

Concert de sărbători

<p>Astăzi, Filarmonica de Stat „Transilvania” susţine ultimul concert din acest an.</p>

 

Filarmonica susţine astăzi un concert extraordinar de sărbători sub bagheta dirijorului elveţian Thomas Herzog, fragmente din acest concert urmând să fie prezentate şi mâine în Iulius Mall.

E vorba de Concertul Extraordinar de Sărbători susţinut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii, sub bagheta dirijorului Thomas Herzog, din Elveţia. Fragmente din concert vor fi prezentate şi joi în incinta Iulius Mall.

Concertul de astăzi va avea loc la Casa de Cultură a Studenţilor, de la ora 19:00 şi va dura aproape două ore. În program sunt incluse uverturi şi valsuri celebre de J. Strauss-tatăl, J. Strauss-fiul, I. Ivanovici, H. Berlioz, J. Brahms, G. Rossini, G. Giménez şi A. Haciaturian. Preţul unui bilet este de 30 de lei, respectiv 15 lei preţ redus pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Fragmente din acest concert vor fi prezentate clujenilor şi mâine, în centrul comercial Iulius Mall, de la ora 18. Spectacolul va dura o oră şi va avea loc pe scena de la intrarea principală din Iulius Mall, de la ora 18.00. Intrarea va fi liberă.

Thomas Herzog s-a format în Elveţia, unde a studiat percuţia, dirijatul şi compoziţia. În anul 1997, a câştigat Premiul I la Concursul tinerilor compozitori al Orchestrei de Cameră dn Lausanne. A urmat o colaborare durabilă cu Orchestra Festivalului din Basel, pe care o dirijează şi astăzi cu mult succes. Pentru Thomas Herzog, concertele cu specific festiv fac parte din aria sa de specialitate, având în vedere că din anul 2002 până acum el este cel care a dirijat celebrele concerte de anul nou la Basler Musiksaal. Ca director artistic şi dirijor principal al Orchestrei Festivalului din Basel, Thomas Herzog a avut contact cu nenumăraţi dirijori, colaborând cu legende ale baghetei precum Pierre Boulez, Gennady Rozhdestvensky şi Vladimir Ashkenazy. Dintre soliştii cu care a urcat pe scenă, îi amintim pe David Lomelí, Eva Lind, Montserrat Caballé, Nuria Rial, Nina Corti, Keiko Abe şi nu în ultimul rând pe soprana de origine română Elena Moşuc.

abonare newsletter